Minta pendapat ye ibu²..

Saya sekarang 6 weeks 2 days..pagi tadi dah buka buku pink..tapi kantung belum nampak lagi..jadi kena scan lagi dua minggu..saya risau sebab doktor cakap kemungkinan luar rahim atau baby tak menjadi..ada tak ibu² yang scan awal dapat result macam saya ?

15 Các câu trả lời

Think positif ja sis... Sya arytu scan 5 mnggu still x nmpk kantung ni lgi baby.. Doktr ckp masi awal... Dtg lgi aftr 3 or 4 weeks... Then, scan still x nmpk kantung baby, aty risau da... Aq ni hamil ka x pdahal line positif gak... Risau gak luar rahim ka apa masa tu... Doktr jst inform... X nmpk lgi tpi tgok dlm rahim membengkak & tebal...pastu jmp doktr lgi 6/2 arytu...kira 12 weeks +++ 🤔 skali scan bru nmpk c baby trus😁 syukurrrr lega prasaan masa tu... siap doktr ckp arytu scan lansung x nmpk apa2 ka... Sya ckp lar yup x nmpk apa2 lngsung even kantung...

4y trước

alhamdulillah sis..moga sy pun begitu jugak..2x scan just nmpk kantung je..dktr ckp kantung kosong..down sgt smpai hari ni..tgu 2 mggu lagi semoga baby n heartbeat trus ada..aamiin..

Sama mcm saya sis scan masa 6 weeks mmg xnmpk ap2..dokter trus nk refer ke hospital sbb takut ectopic..tpi saya xnk sbb sblom ni pnah jadi sya trus ke hospital lps kluar wad sya trgugur...skrg alhamdulillah dh nk msok 11 weeks pegi scan bru2 ni..baby ok dah ad jntung dah..sis sabar je dulu insyaAllah ada tu..klu ad bleeding cepat2 pegi hospital je..

5y trước

Wah..tahniah sis.. Saya haritu mula² kat klinik then diorang suruh scan kat hospital..harap takda apa² next scan nanti..amin..

Atau kalau awk nk cepat dpt result boleh pegi klinik swasta yg ada buat vagina scan dkt situ mmg doc dpt detect kantung dgn cepat...sy masa 4w pegi scan untk sahkan mengandung thru vagina terus nmpk kantung & 6w lg sekali scan terus nmpk janin + dgr heartbeat.....hrp semuanya baik2 untuk awak 💖

5y trước

Mamamama,tak sakit pon dokter masuk pelahan2 je

haa... sama macam saya sis. 6week g buka buku n buat ultrsound tp tak nampak ape2. doc suruh datang lg 2 mnggu. Alhamdulillah lps 2mnggu tu bila scan dah nampak kantung, janin n heartbeat sekali. 🥰 bnyakkan berdoa n bersangka baik je sis..

saya pula dulu 10 weeks x nampak kantung, ikut tarikh last period. repeat scan lps 2 minggu, baru nmpak kantung dan heartbeat baby. ikut tarikh scan baru 6 weeks, tp scan dr bawah ,scan perut tak nampak.

5y trước

Harap macam tulah..amin..

Sy masa 1st scan pun dktor x nmpak dgupan jntung.. upt positif.. sy dtg scan kali kedua baru nmpak baby & ada degupan jantung.. fikir baik2, doa byk.. jgn susah hati.. moga dipermudahkan urusan sis..

5y trước

Tahniah sis..tulah..tq sis..

Jgn stress sis.. sabar jgn fikir bukan2 tu semua blh buat jadi emosi .. insyaallah Ada rezeki tu.. tawakal j pada Allah lg pun masih awal lg sekurang kurangye 14..18 w baru nmpk

5y trước

Doktor dan nurse pun ada juga cakap masih awal..dua minggu lagi baru pergi scan..tq sis..

Sy 6w xnmpk kantung atau janin lg. Doc suruh amik darah 2 kali utk check pregnant dlm atau luar rahim. Syukur skg dah trimester 3.😊

5y trước

Aminn

Awal lagi sis.week ke 14 nanti Bru nampak janin n heartbeat

5y trước

Ye..doktor dan nurse pun ada cakap masih awal..kena repeat scan dua minggu lagi..tq sis..

Scan tvs x? Kdg2 kk nye scan x clear pun.. Xbest...

5y trước

Mmg bhaya kalau xnmpk apa2 langsong tp positif.. Doktor mmg ckp luar rahim..