scan TVS 6w tak nampak kantung

saya pregnant 6w3d, tapi tadi scan TVS tak nampak kantung 😔 lmp on 23/3, ovulation on 4/4. risau sgt, doc kata kemungkinan mengandung luar rahim. ada ke yg after 2 weeks scan balik tiba² ada kantung & baby?

15 Các câu trả lời

kes sy pulak..period mcm biasa.regular tiap bulan..smggu 2 mggu lepas period tiba² sakit bwah perut..upt smua -ve..check xde apa.esok tu xpuas hati g gov hosp pulak..tup² doct bgtau prgnant..scan xnmpak kantung dekat rahim..mula la refer hosptl..check punya check ectopic..tpksa buang tube sblh..alhndulillah skrg prgnant lagi dh 14weeks..doa byk² moga Allah mudahkan

sama saya masa pergi scan 6weeks pun belum nmpk kantung. rahim saje menebal. doc bagi folic acid dan repeat scan bulan berikutnya. harini saya genap 8weeks tapi takut nk repeat scan. saya repeat scan 1hb 3 nti which is masatu dah 10weeks. semoga da ad kantung, janin dan. heartbeat baby. saya pun susah hati sangat" . semoga yg baik" je utk kita ya

3y trước

haritu sy ada bleeding,msa kndungan msuk 10w,14/2 /2022 pastu dorg cek bawah rahim masukkan mulut itik tu dan scan ..lpstu kemarin sy jumpa dktor utk nxt appointment,alhamdullah kndungan mbesar dan bby ada hrtbeat da,now 14w

Problem kita sama 🥺 tapi saya dah gugur 27/1. Doc asyik je buat tvs setiap 48jam. Nngs jela saya sbb risau sgt first baby kan. Tapi takda rezeki saya. Awak jangan fikir bukan bukan tau,doa bebanyak insyaAllah baby ada tu,main nyorok nyorok dgn mummy 🥰

puan kene sabar ya. selalunya kk akan check after 8-11 week. kalau dalam 5-8 week tak ada pendarahan InshaaAllah kandungan baik baik sahaja. kalau ada pendarahan itu tanda tanda keguguran atau luar rahim. kalau ada pendarahan refer doc sahaja.

saya tgh alami juga ni.. td ke klinik scan rahim kosong. 3 mgu sy buat upt sendiri.. mgu prtama faint line mgu kedua line trang, mgu ketiga faint smula. smpai skrg buat upt masih double line tp faint sgt. emm tak nak brharap da. sedih sgt..

3y trước

puan sabar ya. mane tahu rezeki. samar samar pun tanda tanda hamil. kalau boleh buat scan time week 8. sepanjang untuk week ke 8 jaga makan jaga pengerakan. kalau ada pendarahan cepat cepat refer doc.

yup mcm aaya , hspital monitor betol2 ikutkan dh 10w misspiyed , then cek every 2weeks alhmdullilah ttiba ade , 2 kantonh , tapi 1 kantong je yg trus bnyawa 🥰 satu kantong dh xde lpas sy ade bleeding2 , timetuh scan bby bru 6w

Sye pn risau.. scan doktor kata xnmpk kntung tp dh 6week.. pastu test upt kt rumah negatif..lpas ni kne pergi lagy klinic 18/8.. ada kemungkinan ke akn jdi positif.?

sy mula cek samar² lusa nye cek lg -ve hati x sdp g klnk dktr scan..kate kantung x cntik..mcm ke arh kgugurn..npe ea

3y trước

tp sy x skit pn sis..mse sis tu bpe lme kguguran

awak punya period teratur tak.? If tak kemungkinan persenyawaan baby tu lambat. Doa yang baik baik je.

ada bleeding x? sbb tanda2 pregnant luar rahim perut akan rasa cramp mcm senggugut n akan bleeding..