Pregnant berat melebihi 100kg

Saya sangat risau sekarang berat saya melebihi 100kg bukan saja risau kesihatan baby dalam perut malah kesihatan saya juga. Saya tak ttc sebelum ni saya diet tak sempat kurus betul2 lagi dah lekat. For those yang berat sama macam saya boleh bagi tips dan sokongan tak? Saya betul2 rasa bersalah kat baby dlm perut ni sbb mak dia obese 😢

4 Các câu trả lời

Hi sis .. sy pun obese .. berat 109kg .. tp awal2 kehamilan ni dpt alahan teruk .. turun g 106kg .. masa mengandung anak pertama pun sy obese dan gdm .. kena kontrol makan je laa sis .. jaga pemakanan .. pastikan berat badan jangan mendadak naik .. kurang kan minum makan yg manis2 ..

control portion makan. naik berat is normal tapi within the range, don't starve yourself.

Hi sis. Sy pun berat lebih 100kg🥲 risau juga ni. Harap2 smua ok

12mo trước

Saya 13.4.24. Semoga dipermudahkan awk

jaga makan