Obesity in pregnancy

Saya nak tnya , berat saya naik dan skrg 100kg tinggi 163 .. ada yang tau mcm mna nak kurangkan berat badan semasa mengandung ? Usia kandungan 31wks , saya mkn tak byak dan dlm sehari tu ada sekali atau dua saja sempat makan tapi berat naik smpai 100kg .. d tmpt kerja pun byak berdiri,saya takut tak dpt bersalin normal nnti #Sharing_dong_Bund #advice #firsttimemom #bantujawab #ingintahu

2 Các câu trả lời

Saya tinggi 164,berat 119kg skrg 32 weeks,masuk je 3rd trimester terus berat stop naik.Masa buka buku pink,berat saya 113kg sbb bukak masa 15 weeks.Yang penting baby berat normal,InsyaAllah boleh deliver normal.

6d trước

Selagi baby berat normal insyaAllah boleh deliver normal.Mcm saya baby within normal range lagi setakat ni,doa yang baik baik yaa sis.Cuma nurse pantau BP sbgai precautions sbb berat naik mendadak 2nd trimester haritu.

Ada je yang lagi berat dr awak. Boleh je bersalin normal.