Keputihan berwarna coklat

Saya pregnant nak masuk 11W. kerja agak menggunakan fizikal. Agak lasak. Masa 10W ade keputihan coklat keluar. Agak nervous terus ke klinik. Alhamdulillah semua Okayy. Minta ubat kuatkan rahim sbb risau Tapi Dr cakap tak perlu.. sy just penat dan nampak rahim sy sihat. Harini balik kerja sy perasan ada keluar lagi keputihan coklat tu. Hati tak tenang lagi Sekali....apa yg perlu sy buat ya. Macam mana nak tau kandungan kita sihat... Adakah mmg solutionnya k klinik n scan? Mohon bantuan 🙏🏻😣#firstmom #ingintahu

19 Các câu trả lời

saya tgh alami skg. dari rabu mggu lpas, memula lendir sampailah lendir bwarna merah gelap. dah pergi scan swasta, dr kata alhamdulillah kantung apa semua okay. dr bg duphaston, kena makan sampai second trimester. sbb saya ada history ggur. ahad lpas lendir tu keluar byk, terus pergi hkl. sekali lg dr scan, alhamdulillah dr scan semua okay. kata tggu lg seminggu darah tu akan stop sendiri.

Saya baru2 ni jadi macamtu sis kandungan 7w.. sy kerja tukang masak, saya perasan bila sy buat kerja yg berdiri lama sampai satu tahap dia keluar spotting coklat lendir tu, tu signal utk kita berehat.. kalau sy tak buat kerja sgt alhamdulillah tak keluar.. scan semua okay.. skg nak masuk 10w

Sy tak rasa yg cklat tu kputihan .. sis g swsta , buat scan .. klau bby shat elok , sis cba tnya pndpat doc utk mkan pil hormon duphaston .. tp tu laa agak ssah nk dpat sbb klau g farmasi pun dorang nk surat drpd pakar ... sllunya utk kes yg kerap kali kgguran je doc bg ...

Pi hospital cakap ni kali kedua keluar, risau kndungan... Tunjuk sekali gambar keputihan coklat yang keluar... Saya dulu scan rahim ok tapi sebab dua kali jadi keluar darah walaupun sikit, saya dapat ubat duphaston... Hospital terus ja, stok ubat sana InshaAllah ada...

doc mmg susah nak bagii,sebab ubat tu mahal n kena dpt klulusan pakar,,cuba cr dekat farmasi DUPBASTON ,ubat kuat kan rahim .. sy pn pernah makan tp da stop bila usia kandungan 22week alhamdulillah usia kandungan sy skrang da 32week..

12mo trước

mmg xperlukan surat ,,tp kena ad klulusan doc pakar anda .. doc biasa xkn pnh nk berikan ..byk alasan diorg akan bg..

Terus ke farmasi beli Duphaston(ubat kuatkan rahim) sis. Sya dpt tahu pregnant terus on ubat tu sbb dah pernah gugur 2 kli. Skrg baby sya dah 7 bln lebih.

Masa sy spotting, Dr tak bagi ubat sbb habis. Tapi sy ke kk, sy rujuk Dr sy, Dr kata tak perlu sbb spotting sy tak berterusan. Alhamdulillah skrg 33w dah

Saya pun sama, tengah alami ni skrg. Ada discharged darah sikit. Bila wipe. Hmm risau. Skrg mmg dah 2 minggu on duphaston. Harap x ada spotting lagi