Folic Acid

Saya pregnant dh dekat 12 mggu.. dpt tahu pregnant dlm mggu ke-6.. lepastu saya makan folic acid dlm 1 mggu lebih.. sbb bila saya mkn.. saya cepat pening dan muntah teruk.. lepas tu saya stop consume folic asid smpai mggu ke-11. Ni ank first, saya tak berap tahu sgt.. bila ibu saya cakap folic acid sgt2 penting.. saya baru sedar saya buat kesilapan besar.. jd skrg saya perlukan pendapat dr org yg berpengalaman.. keadaan kandungan saya ni berbahaya ke skrg? Saya baru start consume harini..#pleasehelp #advicepls #bantusharing

7 Các câu trả lời

folic acid sangat wajib sis, tak boleh skip dlm sehari mesti kena makan.