Berbin/binti

Saya pregnant ALn 11w6d. Family bersetuju nk kahwin kan hujung tahun ni. Masatu mungkin dalam 4 bulan lebih. Macam mana kalau bayi lahir nanti? Tkboleh ker berbin/binti kan ayah dia sekarang ni? Yang 6 bulan tu macam mna ? Takfaham ? maaf ye bertanya.

26 Các câu trả lời

Klau ank luar nikah psal ber bin/binti tuh rsa ny ble.. Tp msa nk kwin kn c ank tu klau prmpn xble berwalikn bpa ny.. Itu yg sy dgr kt crmah lh tme mnghadiri kursus kwen..

nikah dahulu lebih baik ,mudah dan In Shaa Allah tertutup Aib. minta pd Allah dlm apa jua keadaan. salah atau silap bukan kita manusia yg judge. In Shaa Allah.

Maksud 6bulan tu jarak tarikh awak nikah dgn tarikh awk.bersalin. contoh awak nikah bulan 11 awak bersalin bulan 6. Masih blh dinasabkan anak tu bapa bapanya.

Lbih baik sis kwin awl kt jheains dlu.. Buat srt kwin dlu spya ble bin kn ank..klau nk buat pesta tuh ble lh ikut mcm yg d plan.. Yg pnting set kwin tu

5y trước

Sjil Kursus nikah tu mmg perlu ada..klau sis ada dgar2 kt mna buat anjuran kursus khwn tu cpt2 dftar xkesah kt mna..(bersma psangan) sbp krsus nikah ne tk sentiasa ada..dn sy sarankn xpya nikah kampung atau imam kg.. Coz klau nikah cm tuh and korg mc blum nikah muis smpai bby lhir. Bby akn d ber bin/bnti Abdullah jgk..tp kes sis nhe mc awal so sy sran kn sis urus cpt2..smga d permudahkn...actually pndangan sy xkesah pn ank tu ber bin/bnti Abdullah yg pnting ank tu ada sjil lhir dn lhir dgn slmt sehat.. Coz bnyk jer sy nmpk bdak2 ber bin/bnti kn Abdullah ne..

Setahu sy ank tdk blh di binkan @ dbintikan nama ayhnya walaupn dh nikah.. Nnt kena letak 99 nama Allah... Utk lbh lanjut ty la org yg lbh arif

5y trước

Ye btl. Nnt kt jpn kene pilih slh 1 name Allah (99 nama)

X silap sy kalau kahwin sebelum 3 bulan kandungan masih boleh dibinkan. Tapi mungkin sy salah, kena rujuk pejabat agama.

5y trước

klau dkt cni xkira brpa buln prgennt ank nanti ttp d bin/binti abdullah..

Baik kawin cepat..kenduri tu lain kali..yg penting akad nikah utk buat bin/binti anak nnti..

Nikah cepat2 la dekat pej agama..kalau boleh tak perlu tunggu smpi hujung tahun..

5y trước

Tak pasti. Tp dlm masa sebulan dah boleh settle. Kursus then siapkan semua document cepat2, terus reg online booked tarikh nikah.

Utk lbh kpastian, hubungi pihak jab agama, dorg lbh tau, lbh brilmu agama..

Nikah je dulu sis sebab biasanya kalau yg dh preggy ni lagi cepat prosesnya