Berat badan

Saya pregnant 6bulan dan naik 4kg berbanding bulan lepas. Normal tak atau kurang ?

5 Các câu trả lời

naik banyak jugak...saya dah 8 bulan, sebab awal pregnant BMI tinggi,berat 92..tapi alhamdulillah naik 4kg je.. sekarang dah 96kg.harap lepas ni boleh turun balik sebab masalah lutut...

20w ke atas atau 5 bulan ke atas seminggu boleh naik 500g. Jadi sebulan boleh naik 2 kg je.

banyaknya naik 4kg sebulan 😱😱 had kenaikan berat bergantung pada BMI sblum pregnant.

tak silap yg normal naik sebulan 2kg. cuba sis rujuk buku pink belakang2 tu

500g seminggu. So sebulan 2kg sahaja 🤭