BERAT NAIK 4KG

Normal ka ya berat badan naik 4kg dalam masa sebulan ? Lapar dia mmg lain mcm .. Saya baru 19weeks

6 Các câu trả lời

Kalau BMI awak normal, sepatutnya naik 400g/minggu kalau ikutkan. Jadi kalau sebulan naik 4kg macam tak normal, terlebih sangat. Haritu saya terlebih 1kg pun nurse saya dah tegur, kemudian dia suruh minum air gula 😂 alhamdulillah tak ada apa apa, cuma lepas tu saya jaga makan je la. Banyakkan sayuran, kurangkan ambil gula. Macam tu.

kenaikan yg normal utk bmi normal ialah 2kg/sebulan. bmi yg tinggi kena lagi rendah. dlm 1-1.5kg sebulan. boleh je nak makan kerap sbb kita mmg akan lapar cuma tukar cara pemakanan ke yg lebih sihat. bykkan makanan tinggi serat utk rasa kenyang yg berpanjangan. kalau kalau naik terlalu byk nnt sangkut gdm lain pulak ceritanya nnt

Macam saya la. Semalam check up , berat naik 4kg. Pastu nurse tegur saya sebab naik mendadak sangat. Dia suruh kerap makan tapi kuantiti yg sedikit. Tapi tulah mmg susah nak Control sebab perut asik lapar je.

sama la..sy 20weeks..naik 4kg..nurse bising betul..dh lapar sgt xkn xmkn..tiap 2hri sekali sy kne g kk check bp selama 2 mggu..seksa jugak tiap 2hri kne g kk..

2y trước

klau pergi kk kn ade buat urin test skali..klau buat kt rumah dpt kiraan bp jela kn..

sama la sis kerap lapar.tp klau byk naik nanti nurse marah.kakak saya da pesan.kerap makan tp kuantiti sikit takpe..tkut berat naik banyak..

Sama dgn sy..tak sampai sebulan naik 4kg…4x kena check no seminggu 2x..stress pun adoi😅

2y trước

saya pun dh kena minum air gula dh next week .. rasa mcm xmakan byk .. tapi timbang2 naik 4kg 😁