selulit

Saya pregnant 28minggu anak 1st,sy nak tanya,normal ke belom bersalin perut dah start pecah2 mcm selulit tapi warna merah2

7 Các câu trả lời

Depends pada kulit dan lemak badan seseorang. Jika kulit tebal, jarang ada rekahan. Jika kulit nipis, mmg ketara nampak rekahan. Sy berkulit tebal. Berat msa buka buku 50. Msa pregy jejak 83kg....tetap xde rekahan. Malah peha pun xde selulit. Bila dah habis pantang, berat asal 50, kulit tegang dan ajal mcm biasa. Perut pun xde ngeleber. Semua bergantung pd tahap tubuh seseorang. So jgn risau ya. Jaga pemakanan. Dan jgn stress.

4y trước

Sy on duphaston, setiap 5 minit lapar. Lapar terox😅. Bby 2.97kg je...x besar.

sy ni belambak selulit dan kesan rekahan . nk naik ke pinggang da ni. kt bontot belakang peha kt tetek pn ade. tp apa kan daya . tk kn hilang selagi baby tk klua . da pakai mcm2 da 😑

Sya start 33minggu kulit pecah merah2 macam darah beku.klau rasa gatal sya cepat2 sapu olive oil ,org tua cakap kalau garu makin menjadi xtau la betul tak

normal kot sis.. sy masa 17weeks dh ada Strectch mark tu.. hahaha pdhl perut tknmpk lg.. so tiap hri la lepas mandi sapu losyen hehehe

sy pun jd mcmtu. bila dia naik merah tu nanti rasa pedih pedih pulakk. yg penting jgn garu ye klau gatal hehe

Yup normal sebab perut makin besar

Mmg mcmtu sis..