pendapat

Saya nk tnya.. Sya da khwin slma 7thun n skrg tgah pregnnt 14mggu.. Sblum nie slalu blaku pdarahan n dktor pn bgi ubat utk kuatkn rahim.. Skrg da ok cuma sya slalu sakit perut n pinggang mcm sgugut tue.. Adakah normal @ bhaya pda kndungan.. Sbb nk tggu tmujnji klnik lma lgi.. Risau stiap hari sbb nie kira kndungan ktiga,yg 1st n 2nd kguguran..

9 Các câu trả lời

Saya sama macam sis misscariege 3 kali. Masa kali ke 4 pregnant doc bagi duphaston but ada bleeding masa 8weeks cepat2 pergi klinik. Doc suntik proluton, better pergi jumpa doc cepat2 kalau ada bleeding bukan tanda baik tue. Saya Alhamdulilah dah bersalin baby nak masuk 2 bulan,semoga selamat semuanya.

5y trước

Trima kasih sis..

Saya masa anak sulung selalu bleeding. Doktor ada bagi injection tuk kuatkan rahim 3kali. Saya bleeding sampai kandungan 7bulan lebih. Masuk kandungan 8bulan.baru stop bleeding. Kalau sakit seeloknya terus pergi jumpa doktor ye sis

better g doktor cek sebb ada sejarah gugur 2kali means risiko jdi balik tu tinggi juga .. sis g la hospital jumpa doktor incase bole kurngkan risiko bleeding dan sebagainya .. harap awak dan baby sentiasa sehat2 saja

bincang dgn doktor .. mana tau ada yg x kena .. puan pon ada sejarah keguguran .. apa2 pun sya doakan kehamilan puan kali ni dilindungi , aamiin😊

Semoga dipermudahkan urusan sis. Aamiin 🤲🏻. Cepat2 gi jumpa doktor ye. Tak yah tggu appointment pun tak pe.

Klu sis risau xpyhlh tunggu t.janji .. Bgs p hospital trs .. So blh tau normal kh x n dpt tau klu sometime ..

Sy pun sllu rsa sgugut..krem2 cmtu..13+ week skrg..klu sis ada sjrh gugur baik jmpa dktr

Senggugut dan sakit perut kena refer kt doctor.. Lagi2 kalau ada bleeding...

5y trước

Da scan sis ok jgak.. Tq

Better awk consult doktor. Sbb awk pernah ada history keguguran.