Checkup Baby

Saya nk tnya, kalau dh cek klinik kena pergi kk juga ke? Lepastu sy plan bersalin gov takpe ke checkup dkt private clinic? Ke boleh gilir2/tukar sesuka hati? Sb kdg nk g kk busy kerja jd cek bb kt klinik private je. Boleh advice? Sy 1st time pregnant jd xtahu sgt. Thankyouu☺️

2 Các câu trả lời

tk wajib pun check kt kk, boleh buka buku kt private clinic dan teruskan check up kt situ. cumanya klu ada complication, private akan tolak ke kk jgk. sy pun faham sbb sy kerja shift, cuti susah nk dpt. nk ikut appointment kk mmg tk dpt la, dh la bg ikut timing diorg kan. sy check up semua kt private, cuma bersalin nnt kt gov sbb tawar hati dgn private hospital 😂janji ada buku pink dr klinik private, tk ada masalah.

saya buka buku dekat klinik swasta & bersalin di kerajaan.. hosp kerajaan terima je semua pesakit walaupun tak buka buku dkat kk.. doktor pun ckap sekarang ramai yg check up dekat swasta & bersalin kerajaan.. asalkan kita ada buku pink & ada detail pregnancy hosp terima jaa.. 😊

2y trước

Salam awak, nk tanya gov cas still sama below rm50 ke atau sama macam orang bukan tempatan ya? Maaf kalau soalan macam kasar