Buku Pink KK

Hi, saya first time mom. haritu dah buat pregnancy confirmation scan and sekarang dah week 8. saya bekerja & plan nak checkup dkt klinik swasta je nanti. boleh ke bukak buku pink dkt kk, tp checkup dkt swasta? and kalau takde buku pink kk, tak boleh ya nk bersalin dkt hospital gov?

3 Các câu trả lời

Saya pun check up swasta sis since anak first. Skrg pregnant yg kedua pun swasta jugak. Bersalin je kat hosp gov takda masalah pun. Yang penting buku pink swasta complete. Nurse doc okay je takda masalah. Kalau sis nak buka kat swasta, swasta je. Takyah buat kat Kk pun..

17h trước

Saya check up kat Dr Ana Seremban 2..masa anak first dekat Klinik Sofea Seremban. Both are okay..biasanya saya akan tengok review kat google dulu, then proceed. Biasanya yang saya baca mostly klinik swasta check up lengkap je semua maklumat..ataupun before nak proceed utk appt semua tu, sis cuba minta nurse or doc briefing dulu macam mana progress buku pink mereka supaya lebih jelas.. Based on pengalaman saya semuanya okay & lengkap Alhamdulillah🥰 Yang best nya setiap kali check up doc scan baby.. Sis kalau nak try, baca review klinik dulu sebaiknya ya..

nak check up kat kk, buka buku pink di kk. nak check up swasta, buka buku pink di swasta. nak bersalin gov atau swasta pun boleh, asalkan ada record check up, buku pink mana pun boleh

Pilih salah satu je. Mana2 buku pink boleh bersalin Gov. Asalkan buku pink lengkap.