Checkup klinik

Ada tak mommies dkt sini yg cek klinik swasta beberapa kali je pastu bersalin gov ? Ataupun cek dkt KK beberapa kali je ? Rasa mcm susah nak kena pergi KK tiap minggu kena suntik, ambik darah, tunggu 4-5 jam. Kalau sebulan sekali atau 2 bulan sekali tu tahan jugak. Sy nak jugak la cek di KK sbb KK lebih details, tp nak kena pergi kerap2 tu tak suka. Swasta pulak cek ala kadar. Sbb sy belum buka buku pink kt KK lg sbb dah tahu once dh register nurse akn always call kalau tak pergi checkup. Now 5weeks, tgh fikir mcm mana nk buat nak memudahkan. Mommies jgn marah tau, mana tahu kot2 ada jugak mommies mcm sy. Ni pregnancy ke-2. Pregnancy pertama sy cek di KK bersalin swasta. #mohonbantu #buntu #ingintahu #bantusharing

2 Các câu trả lời

Awak nak bersalin hospital apa nanti? Macam saya masa 1st pregnancy nak bersalin hospital swasta tapi saya bukak dua2 (gov & swasta) sebab nakkan experience. Then masa 20 weeks++ saya tutup buku pink KKIA. Proceed dengan hospital swasta sampai bersalin. Pengalaman saya OBGYN saya check lagi details daripada apa yang saya dapat kat KKIA. So next pregnancy saya taknak associate dengan KKIA dah. Cousin saya anak 1st, checkup gov dan bersalin gov. 2nd pregnancy dia fully checkup swasta. Details 👍bersalin hospital gov.

2mo trước

Kena pandai pilih klinik atau hospital swasta.

Week 8 ke atas sis bole je buka bku pink kat swasta. Tp bila da nak beranak nanti kena kumpul dokumen2 penting tu utk bawa ke hospital gov tu

2mo trước

Boleh awak