Ruam di pipi

Saya nk tanye mcm mne nk hilangkn ruam ni ye... Saya da bawak jumpa pakar kanak2 dan di beri cream... Tp ruam masih x hilang... Kesian kt anak.. #bantusharing #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

Ruam di pipi
16 Các câu trả lời

anak sy lepas lahir ja muka ruam teruk masa dlm hospital lg dia dh ada nanah ckit .. lepas tu berlarutan ruam tu smpai kena marah nurse masa tu sbb dia kata xjaga kebersihan .. sy rajin lap setiap kli tukar pmpers tp mmg kulit dia agak sensitive .. mentua sy ada bgi ubat krim cina mmg byk testimony sy mula2 tkut nk pakai tp husben suruh try jugak .. and alhamdulillah 3 hari pakai muka dia dh licin dah mcm xpernah ada ruam .. 😊

2y trước

yg ni sis ..

Dermoplex( calamine lotion) sy guna ni sapu kat ruam lampin, pipi, blkg leher..alhamdhulillah xde merah2 dah. pipi paling lama hilang ruam susu..lps merah dn ruam di pipi hilang, baru sy start pakaikan lotion jhonson susu mix beras.. sy beli di farmasi. texture dia mcm bedak sejuk. kena goncang baru pakaikan.

Tasneem awk ambik yg skeenz punya ruam panas degan susu anak saya melecet buntut dia pun saya pakai jgak alhamdulilah shari dah hilang . Hrga mmg agak mhal sket tpi mujarab setiap kali nmpk cm ad bintik merah saya sapu esok xde dah .

sis boleh cuba Skinz spray...sis cuba yg trial dulu... insyaallah konsisten je guna,kita punya spray nie tiada steroid bahan2 pon herba2 shj...trial rm10...botol besar rm50...berminat boleh wasap sy 0136817229

tgk umur bby, up to 3+ saya pakai ceradan. dan kalau blh jangan bagi muka baby moist sbb air susu atau peluh, kdg ada baby yg kulit sensitive tu yg susah nak okay even dah pakai cream

Cuba pakai Ceradan sis .. Anak saya dari Nb sampai dah 7 bln nii Alhamdulillah okay je pakai Ceradan kalau naik merah² dekat muka dia .. Sekejap je hilang 😊

Saya pakai ubat sapu yang doctor bagi. Cepat elok tapi on off ruam dekat pipi anak saya. Dia takleh panas, kalau panas je naik ruam

2y trước

Tu mkna ye krim ye x sesuai utk kulit ank puan

boleh cuba cream ni Little innocent intensive soothing cream. warna kuning packaging nye. sgt bagus tp agak mahal sikit lah harga.

2y trước

*little innoscent.. boleh beli kat kedai baby atau kat shopee

Saya pakaikan snowhitee treatment lotion yg color pink beli kat shopee. Alhamdulillah serasi. Sis boleh cuba

cuba try cream youbaby. anak sy pun alami masalah ruam. tp lps pakai cream tu alhamdulillah beransur pulih