sekadar luahan

saya just nk share je , sbb saya dh tk tahu nak luah kat sape .. sepanjang tempoh perkahwinan saya dgn suami selama 8 bulan ni mcm2 yg trjdi kpde saya .. saya prengnant selepas kawen skrg ni dh 37 week dah .. tggu mase jea nak brsalin .. sepnjg saya preggy , suami mcm2 hal dia buat .. dia tipu saya . dia curang ☹️ saya tkde sape2 dah .. knape dia sggup buat saya mcm ni .. sedangkan saya kandungkan anak dia .. knape dia kejam sgt .. saya kadang2 dh putus ase dgn rumh tgge saya .. saya letih sgt hari2 mcm ni .. saya tahu nape yg dia buat , tapi saya cme diam jea .. sbb xnak gaduh .. saya pkirkan anak dlm perut .. kenape orng lelaki ni kejam sgt .. saya rase mnyesal sgt kawen dgn dia .. sbb dia tak syg saya .. kalau dia sygkan saya , dia tk kan buat saya mcm nim 😭 puas saya bersabar dgn sikap suami saya .. knpe kejam sgt

17 Các câu trả lời

Kisah kita dekat nk sama sis. Sy pun pernah ditipu suami chat perempuan lain sampai sanggup tipu belakang sy , bersyg syg , berbaby baby , silap sy sbb sy terlampau percayakan suami sampai suatu mase allah gerakkan hati sy tuk check phone suami sy , kejadian ni berlaku sy terlmpau ikutkan dan izinkan dia pergi ke trip rakit bersama kawan kawan nya. Kata suami mmg perempuan xde . Tapi xsngka , anak tuan rakit tu nk try suami sy , umur budak perempuan tu baru 15 sis . Nk tergelak ada , dia tahu suami sy dh berkhwin dh beristeri tapi maseh nk berkawan sblum kantoi. Katanya minat sgt. Bila kantoi semua. Sy f2f dgn suami sy . Dgn keadaan yg xterkawal dsbbkan msg whtsapp terlalu mesra. Sy baru je 8bulan kahwin. Skrg 5bulan pregg. Ape silap sy . Sy berkli kli fike . Ape kurang sy! Mungkin sy suri rumah yg tiada apa apa . Mungkin duduk rumah biasa mcm pembantu rupanya. Dgn pregg ni lagi mungkin dh xmcm sblum ni. Sy tekad nk berubah . Tapi suami sy xizinkan . Sy boleh je jadi mcm perempuan tu. Takut nnti sy pulak xnk tgok muke suami sy. Tapi sy masih waras lagi hehehe. Fike bab anak first . Sy nekad jugak lah nk keluar rumah . Kecewa sis. suami merayu2 minta maaf . Bila sy minta penjelasan dia diam. Okay sy sambung kemas brg . Bila sy dpt call dri owner rakit tu tanya siapa perempuan tu . Segalanya terjawab disitu ! Pokok pangkal nya pkok xkn goyan kalau angin xgonjang. Syg mcm mana pun isteri kat luar sana pd suami jgn terlalu letakk kepercayaaan 100% okay. Skrg hubungan kami pun dh xmcm dlu, sy kurang bahagia. Tapi tu xpenting . Yg penting sy dan anak bakal lahir ni . Ape jadi skli pun sy akan pertahankan hak sy sepatutnya. Dan akhir skli sy warning pd suami. Kalau dia still rasa nk buat. Sy xkn bagi dia jumpa anak dia . Sy akan buang jantan xguna dlm hidup sy .

3y trước

klu check ari2 tp sblm blk dye delete dlu semua chat call bkn kita blh tau dh😑

Inilah realiti sebuah prkhwinn sis.sy rs ada 3 jnis lelaki.1:dr awl brcinta smpai khwin jnis yg mmg loving n brtggjwb pendek kata species rare.mmg baik giler mcm ustaz ebit.sape yg dpt jnis ni mmg lucky.2:ms brcinta kemain hebat,romantik kalah filem hindustan.lps kawen semua ilang terus jd loser n mmg takkan brubah makin lama makin teruk.3:ms becinta bgus.lps kawen jd teruk tp dia bole berubah jd suami yg baik.so mmg nasebla tu dpt jnis yg mana.arap sis terus tabah hadapi cabaran idup di dunia ni.

Kadang2 hormon ibu mengandung ni dia lain mcm sikit sis... suami kita keadaan dia sama ja.. saya pernah hadapi yang sama, saya fikir dia xsyg sy, xfaham saya, curang dengam saya, tapi yang sentiasa ada jika diperlukan adalah suami. sometime kena bg space. lg 1. lumrah perkahwinan, apa kita impikan umpama bidadari... malah alam perkahwinan ni berbeza, banyak dugaan yang akan diturunkan hari ke hari... dekat diri dengan tuhan, at last hanya DIA yang tahu segalanya.

saya pun pernah rasa sis apa yg sis rasa tu allah je tahu sakit dia macam mana lg teruk sy belum khawin lg ... time preggy pun kne pukul pijak kat perut semua tu sy dah rasa ... allah syg kan kita sbb tu allah uji kita

Selagi pendam selagi tu semak otak .. xnk gaduh tp dipress .. better f2f .. discuss each other dik.. klu mmg xbole bawak bincang jgk.. semua jawapan ad kat awak... awak nk bahagia skg or sengsare terus ..

Doa yang baik baik untuk rumahtangga , dalam alam rumahtangga mesti ada dugaannya, semoga awak terus kuat dan tabah , kuat demi anak yg awak kandung tu , semoga semua urusan awak dipermudahkan ❤️

4y trước

time kseh awak 😢

Saya doakan semoga sis dipermudahkan urusan. Semoga Allah kurniakan sis kebahagiaan yg tak sis jangka2. Aamiin. Allah tu maha penyayang sis. Teruskan berdoa. Positif dan bersemangat ye

Doa bnyk2 utk suami...Allah ad dgn awk..Mintak Allah tetapkn hati suami awk sntiasa dgn awk...😌smoga awk trus d beri kekuatan....

Sabar k sis.. Semoga urusan awak dipermudahkan.. Jge bby elok2 mana tau bile bby lahir nanti suami berubah.. Insyallah doa yg baik2..

Sabar la sis..sy Tau ape rasanye..sbb sy pn alaminye..just pkir psal ank dalam kandungan.itu keutamaan skrg..