Ganguan

Saya nak tnya seblm prgnant saya ada mngalami sakit msteriii ..dan skrg saya prgnat ..bnda tu lgi kuat gnggu saya ..sesiapa pernah alami ?

10 Các câu trả lời

Ikhtiar dan tawakkal pd Allah sis.. 1) berubat di darusyifa atau lain2 ustaz 2) mndi mndian bidara stiap ari..pakai myk kasturi or myk bidara. 3) pasang al baqarah non stop kt uma 4) jgn tinggal solat dan baca al quran stiap ari 5) amalkan solat tahajjud 6) amalkan zikir " La ilahaillallahuwahdahu la syarikalah..lahul mulku walahul hamdu wa yumit..wahua ala kulli syai'in qadir.." 7) makan kurma..susu kambing..makanan sunnah yg lain. 8) minta suami bacakan slalu ruqyah..atau yg simple2 mcm al fatihah..ayat2 3qul..ayat kursi..letak tgn kt kpala n perut sis.

Sis duduk mana? Sy masa prgnt pun ada benda duduk atas bahu sy. Sy tahu pun dr org yg urut sy mse prgnt. Sblm prgnt lg mmg sy sllu sakit bahu, rupanya ada benda tumpang. Lps tu dia ada suruh pergi berubat dkt satu tempat ni, alhamdulillah xde dah. Kalau yg teruk xboleh buang, dia akan surih dtg balik lps air minuman tu hbs. Byrn pun seikhlas hati masukkn dlm tabung yg ada dkt tempat tu.

4y trước

Penang rumah suami ..perak ada

Sis cuba amalkan bacaan yassin 7 kali berturut2..yakin dgn Allah..ktika sebut yasiin niat dalam hati hilangkan segala gangguan y terkena dkat sis..klau boleh baca lah time sunyi time waktu mlm beserta tahjud..mngkin bacaan kali 3/4 dia akan jd kabur je mata tapi sis kena teruskan juga..inshaAllah dipermudahkan..amalkan lah..yakin..semoga dipermudahkan..

Sy pula sejak prgnant ada ja benda2 pelik ganggu seperti dengar org mandi jam 1 pagi. Dengar org ramai bercerita dkt dapur tpi sy tak ambil tau sampailah sy keguguran. Lps ni klau ada rezeki prgnant balik sy akan lebih berhati2. Selalu baca 3 kul. Semoga sis selalu dilindungi tuhan. Aminn

4y trước

Seramnya sis ..

Amalkan baca ma'thurat lps subuh dan asar setiap hari. Selalu bacakan @ perdengarkan bacaan surah Al-Baqarah dalam rumah setiap hari. Amalkan 3qul. Ikthtiar perubatan darus syifa'. Yakin7x kpd Allah Smg sis cepat sembuh dan sentiasa dalam lindungan Allah.

4y trước

In sya Allah selamat semuanya.😊 Yang penting kena yakin dgn kuasa Allah.

Baca 7kali Al-fatihah, fatihah yg ke 7 baru sebut amin. Baca tangan letak dekat mana2 tempat yg rasa sakit,dah habis baca tiup dekat tangan lepastu sapu dari ubun2 kepala sambil selawat, sampai kaki sebut Allahu Akhbar🙂

sye dlu awal pregnant rse mcmtu jugak.. asik mimpi pelik.. lgi2 suami asik keluar and balik lewat mlm.. skang alhamdulillah okay.. skang 38w3d..

4y trước

Dokn kdgn saya sihat ya sis

Tawakal minum susu kambing (insyAllah dpat mengatasi segala gangguan)... selalu pasang surah2 ditepi jugak..

Pergi darul syifa' sis. Sebelom jd apa² dekat baby .

4y trước

Dh ..sama ja sis ..

Sy pernah kena baru2 ni.

4y trước

Sy dapat mimpi buruk berturut then decide scan. Tengok2 heartbeat dah takde 😞. Bila berubat dengan ustaz Ada orang dengki hantar something