gatal2

Saya nak tanya..saya mengandung 3 bln lebih..normal ke kaki tumbuh gatal2 mcm ni..baru jadi dlm smggu ni..mula timbul 1,2 je..mmg gatal sgt..xleh move on nk garu2..last2 jadi cmni..dah g jumpe doc..just bg cream n ubat tahan gatal je..ade sapa2 ibu mengandung sama mcm saya..mcm mana cara nk hilangkn rasa gatal tu erk..

gatal2
59 Các câu trả lời

Sya dulu pun macam tu sampai muka sekali gatal tak boleh tahan then kerap mandi basuh kaki cuci muka and paling penting control tangan taknak garu sebab nanti berparut 😅

Sm gn sy... Norml.... Hormon tuh.. T elok sndri... Perhtikn la mknn ap yg buat gtl buat smntra ni.. Bnyk mnum air msk.. Sy klinik de bg ubt gtl tp tk mkn sllu...

Sy masuk 7 bulan,,aduiii gatal2x ni mgg tk leh tahan..😂 ingatkn terkena germs sampai la sy rendamkn kaki guna air suam panas 😂 rupanya hormon lol...

Sy pn jd gatal2.. tapi sy perasan jd makin teruk lepas ambil supplement calcium.. taktaulah kenapa. Supplement tu contain of calcium+vit d+magnesium

Sama.. kaki da x lawa dah..i garu smpi luka bru puas😂 skg nak pkai dress pn segan..i start gatal lbh kurang 3bln preggy.now da 5bln still gatal

Normal. Some mothers die mengalami perubahan hormon menyebabkan kegatalan..apa yang boleh buat is just rendam kaki dalam air garam suam.

Cuba tgok fb post dr imelda . Dy ade post pasal ibu prengnant yg mengalami gatal² . Ianya xnormal && perlu menjalani beberapa ujian .

Samaaa. Sy dkt betis. Garuuuu je kejenye. Lpastu dh berdarah. Sudah bertompok hotam jadinya. Dh bersalin elok pulak xde gatal. 🤭🤣

5y trước

Sama😂

Saya ade kena jugak kat tangan , tapi kat tangan kiri je . Gatalnya jgn cerita laa tapi saya sapu krim nampaknya da berkurangan

Saya pregnant, dr awal lagi nipple sy gatal. Jadi kering dan merekah. Trpaksa letak bio oil tiap kali lps mandi baru x tenang.