gatal2

Saya nak tanya..saya mengandung 3 bln lebih..normal ke kaki tumbuh gatal2 mcm ni..baru jadi dlm smggu ni..mula timbul 1,2 je..mmg gatal sgt..xleh move on nk garu2..last2 jadi cmni..dah g jumpe doc..just bg cream n ubat tahan gatal je..ade sapa2 ibu mengandung sama mcm saya..mcm mana cara nk hilangkn rasa gatal tu erk..

gatal2
59 Các câu trả lời

normal lah tu, saya pon mengalaman benda yang sama n even parut saya pon lebih besar daripada parut kat kaki awak tu, syukur 😂

5y trước

hahaha ye tu memang

Saya mcm saya.... Gatal2 mase start peknen dlu.... Smpai skrang 34weeks parut die x hilang2.. huhuhuuhu ... Redho je la...

Normal wak , ni hormon . saya dah 31w ni pun masih camni . Duk sapu cream Dr bagi . Nanti lepas bersalin tak ada dah .

Saya pun sama kena macam ni. Bila nak tidur dapat pula garu pergh memang tak dok diam lah cerita dia. Habis luka luka.

sama,,,sy pun ads gatal² area paha n kaki...trlebe garu brdarah pulak...tp gatal² timbul bila msuk trimester ke3

Sy pun kdg2 kena mcm nie..dia pnya gatal mmng xboleb bwk bincang..klau sy xtahan..sy rendam kaki dgn air panas..

Tahan jerla...hormon tu..saya pon dulu awal2 bulan mengandung gatal2 sampai tak boleh tidur...nanti lama2 ok...

Yer, mmg ada yg kena alahan bila mengandung.. Saya pn kena, lama2 hilang sendiri.. Sekarang ada lg kesan tu..

Sy pon jd jgk.. Tp kt bhgian pelipat kaki tu.. Gatal sgt2, terus jd mcm kulit kering kt area berkenaan

Sye pon mcm ni. Dkt kaki smpai jdi besar. Kne sllu cuci dgn air pnas, bg keri g then sapu cream dr bg