Bersalin

Saya nak tanya siapa pernah jd mcm ni, 2minggu lepas bersalin darah dah stop dlm seminggu mcm tu, lepas tu tiba2 ada darah keluar byk sgt sampai mcm ada darah beku, itu darah period atau mcm mana ya ? share pengalam pls

5 Các câu trả lời

puan..darah nifas ni kluarnya tak sm mcm kluarnya darah period bulan2 kita alami sblm ni..kejap shj..mmg pnh dnyatakan pling cpt sehari semalam...atau 7hari..atau 44hari..pling lm ianya 60hari.. bg situasi puan ni..ia msih d kira darah nifas..dalam erti kata lain..rahim blum kcut sepnuhnya..jd darah nifas blum.habis kluar spnuhnya..ambil ms..jika kita kerap susukan bby..akan lg byk kluarnya lendir dan drh nifas yg msih ada di dlm rahim kita dan lg cptla rahim kita mngecut ... kalau slalu bertungku lg cpt rahim tu mngecut..dan drh nifas kluar dgn lancar..mg d pmudahkan segalanya..aamiin

darah nifas ni kadang2 keluar tak lancar. sebab tu klo org2 tua dulu suruh rajin bertungku dan makan jamu untuk cepatkan pengeluaran darah nifas. darah nifas kalau nak tahu bau ye lebih kuat dari darah haid biasa. nak2 kalau nak abis nifas. tempoh maksimum darah nifas selama 60 hari.

darah nifas tu... darah x kluar abis... kne bertungku selalu bgi darah tu cair

itu msih di kira darah nifas....

itu msih di kira darah nifas..