Low lying placenta and baby breech

Hi, saya nak tanya. Saya dah masuk 22 minggu and baru lepas detailed scan, doctor cakap placenta saya masih kat bawah and baby breech, kepala kat atas kaki kat bawah. Dia kata akan keep monitor sebab nanti usually baby makin besar dia akan pergi ke position yang sepatutnya. Nak tanya ada tak apa apa yang saya boleh buat selain banyak berehat and tak angkat benda berat? Risau jadi major placenta previa ? ini first pregnancy saya. Saya tak berani lah nak pergi urut urut sebab doktor kata x boleh urut bahagian abdomen, agak bahaya.

6 Các câu trả lời

Amalkan surah al insyiqaq ayat 1-5..mase solat sujud lame2 skit.. Ckp dgn bby duduk btul2 kat tempatmu syg.. InshaaAllah.. Sbb sy pernh alami mase 4th pregnancy 3 thn lps.. Alhamdulillh.. Bby kembali tempt septtnye..

Saya pun baru scan ptg td..23wks.. Dokt ckp low lying placenta.. Risau sungguh.. Tp btul ade yg ckp juz sujud lama2, pujuk2 baby suruh dia pusing ke tmpt yg sepatutnya.. Semoga semuanya dipermudahkan.. Aamiinn..

5y trước

Semoga semuanya dipermudahkan untuk awak juga, insyaallah.

Sujud lama2 dear. Kalau awk muslimah, sambil sujud banyakkan doa sekali. ☺

5y trước

Thank you. Saya cuba amalkan.

sujud lama2.... due awak bila ya

5y trước

Thank you. Due mid December insyaallahhh

Smoga dpmudhkn sis

Sujud lma2 bg trun bby...

5y trước

Insyaallah saya cuba..Thank you