selepas tali pusat dah tanggal/luruh

Saya nak tanya penjagaan pusat selepas tali pusat dah luruh ada mommy2 yang boleh share? Adakah kita masih kena lap guna alcohol swab dekat dalam pusat tu?

3 Các câu trả lời

Anak saya hari ke-7 dah luruh/tanggal dah tali pusat tp dlam masi basah2 so mmg masi teruskan dngan cuci with alcohol tu. skrng hari ke-22 dah kering cantik dah.

anak sy hari ke 5 dah luruh. nurse kata lepas dh luruh takperlu guna alcohol utk cuci. guna air biasa cuci dgn cotton bud je.

klau masih ada sakit Baki Tali pusat.. teruskan cuci sampai bersih

10mo trước

wc