Sleey Hygiene

Saya nak tanya, Momy yang ada baby tidurkan bayi dengan pangku tepuk² ke atau buai ke atau dua-dua? Mana yang elok sebenarnya?

16 Các câu trả lời

atas pgalaman..ank frst sy biasakn tdo buai dri dlm pantang .smpai abis pantang..jd ssh nk g mna2 bila ank bgntung tdo dgn buai..ank kdua..sy tdo kn atas tilam jee ..tepuk2 ltk atas tilam jee..alhmdulilah sng .smpai skrg dia sng tdo .xmragam sbb dh trbiasa tdo atas tilam sndri.

Dia tpulang pd baby, kalau baby jenis high-demand, mmg perlukan ayunan.. Boleh guna bouncer, senang nk bw ke mana².. Klau baby sejenis mudah tidur ditilam, jgn ajar berbuai.. Ibu yg lbih kenal ank sndiri, kpluan masing² tk sama. So, it's optional. 😄

sy plih baring ditilam dan tepuk.. bg baby dkt dgn kta. buai mmg xpkai. sje xnk ajar brbuai.krg g mne2 cri buai 1 hal🤭 nk usong kesana kesini. smbil tepuk smbil zikir..smbil pjuk soh ttup mata tdo. lme2 trbiasa la dia.

Anak sye macam ragam.. Mula boleh tido katil bby sendiri .. Pastu meragam je..asek terjaga dari tido.. Masuk buai.. Xlama meragam lg..nk tido kene pangku xnk lepas... Sekarang ni tido peluk ngn mknye kt katil 😅 ..

Ikut baby. kalau jenis yg senang tido xyah tepuk2 pn dia boleh tido sdri. Tp kalau yg jenis berdodoi tu, kena la guna buai atau bouncer. Cm sy guna bouncer sbb xlarat dodoi pangku tepuk2 tu.

Kat rumah sendiri bebuai. senang tidooo lama .. mama nk bt keje 😂 rumah nenek ad buai jugak senang .. law pegi mane2 .. bawak baby bouncer swing jerr ..

anak saya dua2 . senang . kalau siang letak dlm buai . mlm tepuk2 smbil menyusu 🤣 p mana pon tadak masalh kalau tak bawa buai diaa .

Kalau saya berpangku, pakai bouncer baby dan baring tilam bawah saja. Memang tak digalakkan berbuaian.

Atas baby jugak..ada yg senang tido..ada yg susah..yg senang..tepuk sikit je tido dah..

anak saya mcm mana pun nak peluk jugak. 😂😂😂 takmau buai, enjut2 semua.