Beli barang baby

Saya nak tanya, mommies semua beli barang baby start kandungan berapa bulan ye? Saya dah nak masuk 19w (5bulan) tapi tak sure dah kena start beli brg baby atau belum. Masa 18w dah check gender tapi samar, so taknak beli baju apa lagi. Cuma kelengkapan lain tu masih difikirkan perlu beli skrg atau tak.

5 Các câu trả lời

Saya start 18weeks beli sikit2, buat list mana yang patut beli. Baca dkt thread twitter/tiktok barang newborn yang mana wajib sediakan, berapa helai baju nb dsbg. Even dah tahu gender, saya beli colour neutral je, aesthetic sikit 🙊 mcm saya setiap bulan aim nak beli apa, survey tempat2 mana yang murah.

ikut lh nk beli bila. kalau rasa krg kemampuan nk beli semua sekali jln, boleh beli sikit2 dulu. mcm sye beli time 30w sekali jln semua. sbb main kutu masatu dpt duit sekali semua.

hye sis..saya baru harini masuk 20week.. alhmdulillah..gender xtau lg,cuma nasihat saya beli la sikit2 masok 5bulan..sebb masok tri3 kita x lart nk bejln,kalo online ok la .

6 bulan tu sedang elok nak beli.. tapi terpulang la masing²

sy nk msuk 6 bulan x beli pape lg.. hukhuk