Berapa bulan baru start beli barang baby?

Hi ibu2, selalunya ibu2 dah berapa bulan baru start beli barang baby ye? sya baru 3 bulan, tak tahu bila boleh start beli. nak kena tggu 6bulan ke atas ke? kalau beli awal boleh beli sikit2, at least duit ckup 🤣 tapi takut awal sngat. kalau beli lambat, duit kena standby banyak terus . #ingintahu #bantujawab #firstmom

5 Các câu trả lời

Saya 20 weeks dah start beli. By 32 weeks dah siap semua. Family members saya pun macam tu tu jugak. Ikut budget awak la. Kalau awak boleh beli sekaligus, takde masalah. Nak beli sikit2 dulu pun takde masalah. Asalkan by 30 weeks tu dah ready. Ikutkan doktor, 28 weeks tu dah kena ready bag hospital.

1t trước

Hehe most welcome 😊Itulah, masa saya mula join TAP ni ramai kata jangan beli awal2. Saya pun pelik jugak sebab orang tua2 dalam family saya tak pernah kata jangan beli awal2. Kiranya takde larangan la bila nak beli. 😁 Financial planning kita, suka hati kita la kan sis🤭

5m dah beli. Saya dulu rasa nk beli, beli je. Duit saya bukan duit org. Lantak la ada yg nk kata beli awal pun. Anak first beli lambat sbb sibuk dgr ckp org. Last2 sendiri penat nk berjalan nk korek duit. And 36w saya bersalin. So next pregnancy mmg up to me nk beli bila2 pun

1t trước

kann, sy rasa sy pun kena ready awal la kalau macam ni 😅 thank you sis ❤️

saya beli brg baby start kandungan 6 bulan.. beli online je awk hehhe... skrg baru 9weeks.. lama lg nak tggu.. nasib brg kakak dia lama masih ade.. pump susu kene standby.. ..ataupun start 5 bulan awk try beli sikit² pun okay..

Sy sejenis beli awal..tiap2 bulan beli sikit2 dulu..nak2 barang2 yg mahal..baju2 nnt dekat2 bersalin baru beli..

beli sikit2..second trimester boleh start beli