Assalamualaikum mom’s.

Saya nak tanya kat sini ade tak mom yang dah 6 week ?saya nak tanya mom pernah tak rasa sakit kat perut macam sembu macam tu lepastu mom pernah tak lepas makan rasa sakit kat perut jugak macam terlalu kenyang macam tu pernah tak harap ade yang komen.normal ke macam tu atau nk kene g checkup jugak?

1 Trả lời

trimester pertame memang akan alami simptom ni ....angin penuh perut,perut cramp,xselesa,caranye elak makan bende masam,atau yg berasid,sarapan awal,jgn mkn terlalu banyak tp better berulang...sediakan makanan tambahan mcam roti atau oat utk emergency bile lapar,elakkan minum susu atau yg Ade tenusu ketika perut Tgh sakit,LPs ok br boleh ambil semula ...tq

3mo trước

aamiin2 same2..in Shaa allah