Assalamualaikum

nak tanya..saya dah 27 minggu..dulu saya tak ade keputihan..mngandung ni keluar keputihan kadang tu smpai jadi wrne kekuningan patu ade rasa sakit bahagian bawah perut..adakah bahaya..dan kene g check ke macam mana..doktor ade bagi ubat yang masok kan tu..tapi tak berkesan..makan ape ye nak hilang kan keputihan..risau jadi apa apa kat anak.. ..maaf ye gmbr nak kepastian #anakfirst

Assalamualaikum
5 Các câu trả lời

kena bagitahu nurse. kalau ubat xjalan, minta rujuk doc utk ambil sample gbs .. gbs bahaya pada kandungan,boleh search dr.emelda terangkan pasal gbs.. kurangkan mkn benda manis, jaga kebersihan, kerap basuh miss V n salin pantyliner atau seluar dlm sekerapnya.. Saya gbs carrier, Saya kurangkan pemakaian seluar dalam Sbb duduk di rumah sahaja. kalau mummy bekerja, kena rajin tukar pantyliner. ciri2 gbs keputihan berwarna,berbau, Dan gatal.

Saya dulu mcmtu , keputihan banyak , berbau n gatal . Sampai la kena false contraction pergi pac , doktor ambik sample swab , dapat tahu gbs positive candidas . sebelum bersalin nanti akan on antibiotik . Better awak bagitahu misi/dr masa next checkup nanti . Bahaya kalau tak detect awal gbs tu . Bahaya pada bayi

2y trước

oky Tq respon🥰

Saya pun tengah mengalami .. semalam cek dekat kk kena ambik sampel .. 2 minggu lagi baru tahu result .. harap2 xde pape lah .. kerap kencing .. keluar cecair pekat tu sama dengan awk .. cuma x rasa gatal je .. lepas tu rasa abdomen sakit mcam nak bersalin pun ada ..

time checkup dr check urine awk ad x dia bagi thu ok ke x..

try mkn yogurt

2y trước

Tq respon..nty saya cube mkn🥰