normal ke x bernafsu time pregnant, mcm mana nak bagi bernafsu balik

hi. saya nak tanya ibu2 pregnant, tapi sebelum tu maaf soalan saya agak tak senonoh. time preggy ibu berhubungan dgn suami tak? saya pregnant baru 12w, sepanjang pregnant ni saya berhubungan dgn suami ada dlm sebulan sekali ja, itu pun kejap sangat. kadang suami saya mcm suarakan rindu nak bersama, tapi saya jadi takda rasa nak berhubungan sbb kan ada alahan, lepastu kadang penat jadi takda pun perasaan nak bersama. saya cuma layan dari luar, tapi suami mcm mintak nak 'tu'. saya ada jugak bagi suami try goda saya, tapi rasa tu tak sampai, saya betul2 takda rasa nak bersama. suami main tempat sensitif pun saya tak rasa apa, still kering, jadi saya takut nak bagi sbb takut sakit. saya rasa bersalah sangat, saya selalu minta maaf kat suami. suami ckp tak apa, tapi nampak la mukanya kecewa. mcm mana ya saya nak buat, saya rasa berdosa tolak ajakan suami, tapi saya betul2 tak in mood skrg ni😢

14 Các câu trả lời

Normal je sis … tp suami sy ni faham keadaan sy ketika sy mengandung dan tidak paksa apa2 … hrp2 suami awak kena faham keadaan awak mcm ni .. sebenarnya. kdg2 sy yg goda dia 😅 walau sy tgh alahan teruk kdg2 benda tu kene erat jgk utk bersama buat lah sebulan sekali sy amal mcm tu je nge suami … Pengalaman sy pada mula sy first pregnant dalam 6weeks lbh mari jgk perasaan xde nafsu sbb kite tgh sakit bdn lemah muntah dan mual akibat kite xde nafsu utk bersama tapi bg sy lahh tetap akan bermain nge suami jgk 🥲😅 mungkin dlm keadaan tu sy pun ad jgk nafsu jgk sikit2 kot sampai lah kandungan sy masuk 12weeks mcm sis jgk aura s** saya tu lagi ad nafsu kuat utk bersama dgn suami tp sis cuba lah kot nk bg tips sy pun tk reti maaf ..semoga awak kuat 😊 atas keredhan ini sy still bg dkt suami sy fikir satu je sbb kitorang ni pjj sekali dia dtg nafsu tu dtg mungkin itu membuat sy nafsu jd kuat nge suami kdg suami xmintak dia fhm ..sy yg nk bg sbb benda ni kite kene erat … ni hanya pendapat sy sahaja …

12mo trước

hmm tu lah rasa takut yg lain2 tu, terfikir jugak. taknak la jdi bukan2. tu yg dilema. nak jaga suami, tapi air saya tak keluar langsung skrg hahahaha. sedih betul rasa. alhamdulillah kira kandungan kita sama la 12w. tak sabar nak tunggu habis 1st trimester. mana tau nanti back to normal. tq ya sis reply share pengalaman dgn saya, ada jugak teman buat borak😇

sme.. sampai husband sy merajok dy kata dh mcm mengemis dok mntk2🥲kita jd sebersalah bkn sbb ap tp sbb bdn penat lpstu kandungan awl jd nk jga btl2 risau jd ap2 walaupun ank nk masuk 3 dh..tp org kta lama2 nnt ok je balik,kdg2 suami sy sentuh pun dy kta layan je dy yg buat kje sy dok diam😅tp Tula kita ni mcm x bernafsu Time tu tp sian so layankan je bg dy lps gian ha gitu

12mo trước

huhu suami saya pun smlm lepas saya tolak dia terus tarik selimut tidur. saya kat sebelah rasa sedih serbasalah semua ada. sbb smlm dah hari ke3 try, tapi tetap tak rasa jugak. air saya takda lgsung, kering ja. tu yg tak berani nak bagi. rasa sedih sangat

normal je sis hihi tapi saye setiap kali pregnant , saye yg gatal 😂 suami sampai dah x larat nak layan .. badan sakit pom gelenya mintak tapi yg x boleh bla kite ni x boleh dekat dengan die , bau die busuk padahal suami tu dah lebih pade perempuan jage badan 😂 aeh bile datang gatal ni boleh pulak bertempek dengan die hihi

saya tak nafsu pun still layan husband. kering tu takyah cakap lah, lepas bersama memang sakit terasa perih tapi saya biarkan nanti hilang la sakit tu. Sebenarnya saya kesian sangat dekat husband, alahan saya teruk sangat jadi semua benda dia buat. anak sulung pun dia uruskan. so asal dia nak bersama memang saya layan sebaik mungkin walaupun sakit.

11mo trước

mcm sy jgk sis...hal rumah anak² dia tolong bantu..nk tolak tu jadi rasa serba salah pn ada☺️

sy pn mcm tu sblom pregnant selang shri @2hri msti on, skrng dh xboleh,tp suami pn fhm,.dia akn tngk keadaan sy,klau msa tu sy teruk alahan dia xkn mntk tp klau keadaan sy nmpk ok skit dia akn bg hint cium² raba²,dh tau la tu ape yg dia nk..sma² kna fhm,dia fhm keadaan kte,kte pn kna fhm keadaan dia.

kalau sy suami pulak takut nk bersama .. sbb masih baru lagi .. sy ajak dia.. dia ckp .. tknk lh takot bby kecil lagi .. Kang trkena bby kt dlm tu hahhahaa ..tapi ok je...tiap mlm nk tido dia usap perut.. ckp2 n bby.. walaupun bby baru nk masuk 8week...🤣🤭

11mo trước

Haahaah same la sis . Pulak kakak dia ipar dia dah warning selagi tk masuk t2 jgn gatal2 puasa dulu kata diorang hahaha sdgkn dia elok je kite pulak yg gatal nengok dia 🤣 elak terkam je 🤣 baby 9week 🌸🫶🏼 semoga baby kita sihat2 selalu 🥰

normal je tuu . sy da 13w . langsg taknk disentuh . laki dekat pun nak muntah . tapi alhamdulilah dia paham je . hari hari ayat dia kesian nya la . sbb muntah tak behenti . mungkin dia pun takde semangat nak sama . tgok bini serabai je🤣🤣🤣🤣

Sis mmg kita rasa kurang bernafsu. Tp sebaiknya cuba make time utk suami. Kalau takde air pakai la lubricant. InsyaAllah buat demi pahala. Lagipun husband byk berkorban time kita pregnant ni jaga time kita sakit, buat kerja rumah bila kita tak larat

sy pn fisrt trimester memang rasa xda mood jgk nk bersama...sbb badan rasa lemah,dari alahan jadi mood nk bersama tu xada...tapi suami ingin bersama jadi sy pn layan je la...walaupn badan rasa kurang sihat...

sy suami nk kiss pon x suka rasa serabut sgt bila dekat haha. pastu rasa dy busuk sgt. lantak laa dy nk terasa ka ap haha tapi dy paham ja pembawaan budak ni lain mcm skit. nt lama2 hilang latu

12mo trước

haah yg ni sama jugak. saya bau suami busuk. sebelum ni suka bau nafas suami, skrg bau boleh bawak gaduh. bila dekat2 saya ada jgk tegur jgn dekat sgt sbb saya tak tahan bau. bila banyak2 kali tegur rasa bersalah jgk. kadang ada sampai muntah. takut suami terasa. harap2 suami faham la, sbb kami baru ja kawin. first time nak lalu benda ni