Boleh ke minum coffee dah 17 minggu ?

Hi saya nak tanya, haritu saya ada terbaca kalau dah second trimester boleh minum coffee tapi jangan kerap. So harini saya minum, tapi tulah saya masih was2 tapii tapii teringin.. habis satu cup saya minum. Ada tak macam advice lepas minum coffee kena minum something ke supaya normal balik ke apa ke 🤣 help meeeee 😭🙏🙏

2 Các câu trả lời

boleh minum. limit 200mg je sehari. tp tak digalakkan kalau sis hb low. nnt jd mcm sy, masa awal2 bukak buku hb cantik 12+. makin lama, makin turun. sampai doktor nak drip. nasib baik la hb ok balik lepas makan zincofer+ferous fumarate. pastu cut terus kopi, nes dgn teh. just minum milo je selang seli dgn horlicks. milo pon ada caffein tau. tp sbb sy jenis kena breakfast air panas or bersusu mcm tu.

Boleh minum tp jgn kerap sbb mmg menganggu hb. Sy coffee addict, masa pregnant sy cuma ambil yg decaf shj, tu pun 2 minggu sekali. Hb nk kena control smpai lps bsalin ye fyi.