Assalamualaikum semua. Saya nak tanya ibu2 yg ada pengalaman bersalin anak meninggal...tentang nifas

Saya nak tanya, darah nifas ibu2 yg bersalin mati ni mmg lama ke...sbb sy bsalin ank sulung dlu kejap je darah nifas sbb myusu bdn..yg kedua ni hari ke50 masih ada..al fatihah utk ank syurge😭🤲 #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab #bantusharing

3 Các câu trả lời

waalaykumussalam. firstly takziah sis. moga sis & suami kuat. alhamdulillah ada yang dah menunggu kat syurga kan 💜 kalau tak BF, memang akan lama, sebab rahim lambat sikit kecut. sis buat benda2 yg buatkan diri sendiri happy. ganti oxytocin yg patutnya kita dapat bila pegang cium baby semua tu dengan cara lain. cuddles dengan suami, minum hot chocs etc. oxytocin tu yg akan bantu cepatkan pengecutan rahim, and hentikan bleeding. bertungku mengurut etc pun inshaAllah membantu. saya dulu lepas bersalin anak syurga, nifas genap 40 hari.

5mo trước

Ok baik2..terima kasih awk. 🫶

bersalin dah full term ke? normal kalau full term.. maximum 60 hari

5mo trước

25weeks..