Cara ajar anak minum susu formula/botol

Hi saya nak tanya , anak saya sekarang umur 1 tahun 5 bulan dan saya dapat tahu yang saya hamil lagi , anak pula direct full breastfeeding (anak kurang makan , so dia lebih bergantung pada susu) macam mana yee saya nak ajar anak minum susu formula/ botol ..🥺

2 Các câu trả lời

saya hari2 memang akan bagi dia minum susu full cream. lepas tu ckp hari² dia dah tak boleh minum susu sya.. hari² kena intro botol susu wlaupun sengsara juga. 🥲 anak sy jenis kerap bf malam n sebelum tdur mesti bf. both parents kena main peranan ckp benda yg sama supaya dia faham. saya de try tunjuk satu wean off vdeo kat anak.. lepas dia tengok terus tak nak bf.. yang penting jgn putus asa ok momies. anak boleh je bagi susu serbuk full cream kalau tak nak bagi formula milk..

Nak follow