Tak nak masuk wad

Saya nak tanya , ada tak ibu ibu ada pengalaman doktor suruh masuk wad tapi ibu tolak ?

11 Các câu trả lời

ada....sya kkurangan pottasium dlm darah...2kali check,masih rendah..doct takut ada gangguan jantung atau buah pinggang dekat si ibu...jadi doct bagi pilihan...warded atau ubat...jdi sya minta ubat dulu...kalau check darah masih rendah...sya ikut apa doct suruh...Alhamdulillah 14hb dh ambik darah utk cek buah pinggang,buat ecg jantung pun normal..tunggu 21hb result keluar...harap² pottasium naik...xnak warded sbb suami krja jauh😔

ya, saya pernah tolak sebab nurse datang memaksa dan mendesak sy utk masuk wad. mcm tak berikan sy plihan langsung. dan membuatkan tekanan darah sy naik mendadak. dan sy fikir, jika masuk wad sekalipun, tekanan darah sy tetap takkan turun sb masuk wad tanpa kerelaan diri sy sendiri dan sy akan berperang dgn diri sendiri. jd sy tolak dan plih untuk berehat dirumah. alhamdulillah, tekanan darah sy dh ok

saya pernah tolak nk msk wad..sekali doktor dtg marah2 dkt sy..case sy demam panas..jantung saya dgn baby laju..sampai doktor ckp sy tk pikir kesihatan ank dlm kandungan..last sy akur jugk untk msk wad..untk kebaikan sy dn ank..

Saya tolak sbb hb saya rendah. Doc bagi surat sign borang. Apa2 berlaku pihak hospital x bertanggung jawab. Tapi dia sufuh dtg smggu kemudian untuk check hb. Alhamdulillah hb naik dri 8.5 ke 11

masuk. ikut ckp doc. bagi doc buat pemantauan dulu. nanti kalau jadi ape2 kan susah. nak2 lagi kalau awk sorg2. kot2 pengsan ke. jgn bahaya kan diri.

bila doc suruh masuk hospital...bermakna ibu berisiko...sanggup ke kalo apa2 jadi kepada ibu atau bayi??

kena tahu sebab..jika emergency perlulah msk wad, utk keselamatan.

Kalau tak nak. Apa reason tak nak masuk ward?

Saya belum pernah buat begitu.

masuk wad atas sebab?