mak mertua mcm tak betul

Saya just nak luah.. saya marah sngt ngn mak mertua saya.. anak saya baru sebulan lebih nk masuk 2 bulan, bole dia suruh suami saya bg nestum kat anak saya. Dia kata sbb anak saya lapar tk lena tdo. Mlm mmg selalu bangun. Dah la masa baru lahir dia suruh suami saya bg air masak kat baby saya. Sampai saya bergaduh dgn suami saya tk bg.. saya ckp kat suami saya mak dia saya tau nk jaga anak. Saya mmg pertahankn anak saya.. pastu kali ni suruh bg nestum plk. Tp suami blom ikut lg kata mak dia suh bg nestum. Mungkin suami masih fikir yg nestum tu bukan utk baby yg baru sebulan.. tp saya takut jgk suami suruh saya bg nestum sbb dia mcm tak tahan baby selalu bangun malam n tk lena tdo.. saya skrg ni tngh sabar mcm nak maki je mak mertua saya tu pon ada. Saya betul2 marah sangt skrg ni. Kalau suami ikut jgk kata mak dia suh bg nestum mmg kene pertahankan jgk! Apa2 pon kita kene pertahankn anak kita.. jgn sesuka hati bg nestum ke apa.. hanya bg susu badan atau susu formula je utk baby bawah 6 bulan.

45 Các câu trả lời

Sabar ye sis .. ank kite,bia kite yg jage .. ape boleh mkn,n ape x boleh mkn bia kite saje yg bg .. jgn bg org buat ank kite sesuke hati 😌 ..

Bayi biasalh beralih bulan akn ade peel die msg2..ank sy mse sebuln mmg setiap mlm akn bgun,nk msuk 2bulan die xlena tdo mlm...msg2 ade ragam,

Serius ni...... Aduuuhhhh.. Sis kene bagitau suami sis dgn baik2, bagitau dia tentang baby... Suruh dia tgk Google...

Sama la mcm fmly sy... Hari2 duk tnya dah bg air masak ke blm? Kdg2 sy tipu ckp dh bg... Smpaikan sy stress.

Jgn terlepas pandang sis.. Risau je sis tak nmpk mentua pg bagi kat baby.. Kalau sy kat tpt sis pn mmg mrh gak..

bagi jugak ke nanti? tengok kesihatan baby tu.. kalau sihat tak ada sebarang penyakit bagi lah tapi jgn lebih.

3y trước

silap2 blh pecah usus baby klu bg nestum jgk

Samela sis..sye bngn2 tido tngk bby dh xde kt sbelh ade ngn mrtua..tngk2 mk mrtua dh bgi ssu formula

4y trước

Susu formula ok lg..klu nestum tu mmg x masuk akal untuk baby satu bulan

bagus tindakan sis tu...sesuka hati je nak bagi anak kita makan la apa la

Usus bayi blom bole terima makanan selain susu...bhy n berisiko

bodohnye mak dia tu..ank dia dulu mcm tu agaknye dia bg mkn..