loss weight

Hi... Saya nak lose weight... selepas bersalin berat badan saya makin gemuk... kaki mula sakit... Saya baru lepas bersalin sebulan.. n menyusu baby.. so bg idea mcm loss weight... nak sapu krim pe yeh... saya baca boleh minum teh senna ... xde effect... btul ker

2 Các câu trả lời

Sebulan masih awal, but you can consult your doctor first. Jangan ambil sebarang ubatan yang meragukan, there is no such thing as ubat kurus, teh kurus, kopi kurus. Tak diperakui kesahihan dan keberkesanannya. Nak diet, kena jumpa doktor dulu sebab dia tahu masalah kesihatan puan. Nak intermittent fasting pun kena consult doktor, nak atkiens pun kena consult doktor.

Sebulan tu awal lg dear..take time ya..i dulu ank msuk 6,7bulan baru dpt berat sblm prgnt..ank dkt setaun berat tu turun lg mcm sblm kahwin plk..sbb kita dh boleh aktif, jaga anak n menyusu..bykkn air msk yg plg pentg..baby menyusu pun boleh tolg bakar blk kalori n lemak2 dlm bdn kita..