Lose weight

Mengandung tapi husband suruh lose weight #TAPactiveusers #jangandibully #mommybuntu

5 Các câu trả lời

Merepek lah suami awak tu. Orang mengandung memanglah bertambah berat. Beza sikit atau banyak, tgk pada diri masing2. Sabarlah. Nanti lepas habis pantang barulah kuruskan badan. Sy baru 6 bulan pregnant twin. Bukan je dah naik 10 kg. Habis pelipat2 hitam. Naik kutil2 kat leher. Muka & leher jadi gelap. Melecet teruk dekat peha. Hidung kembang. 😆 Bila suami sy mula nak komplen sy akan jawab balik, mcm ni lah pembawaan orang pregnant. Ada org jadi cantik berseri. Ada yg mcm sy jadi dayang senandung camtu. Sabarlah. Suami juga yg buatkan kita mengandung. Dalam perut ni anak dia juga. Kadang sy mengeluh sendiri perlahan depan suami, biarlah saya hadap semua ni janji anak2 dlm rahim sy membesar dgn sihat & cukup sifat. Gemuk boleh kurus balik. Xda masalah.

husband sy pula sruh jaga makan sbb sy gdm tp xde la smpai kena lost kilo. Kita pregnant sis. bawak nyawa yg perlu zat nutrien. normal la mengandung Naik berat badan kdg kena tukar saiz. sy dri xl dah xxl. kdg xxl pon sendat. amek 3xl cover aurat

husband saya paksa saya makan pulak, tapi sis waktu pregnant ni tak disarankan lose weight just jaga makan je. makan yang sihat sebab nak provide baby nutrients yang secukupnya kan. cuba explain elok elok kat husband tu

just makan apa u rasa nak makan,u carry the baby inside. lose weight after getting birth u can start for diet or try some exercise for your own health. now!!! enjoyed your journey with baby inside okay👌

klu awk xda msalah msa mngandung better makan,even ada gdm pun dktor xbg turun berat,cma kwal pngambilan mkann spya berat ibu n baby x mndadak naik. mnta nasihat dktor sebaik2nya.