Ubat Tak Hadam...

Saya mkn ubat ni sekarang.. Masok ni dah 5 kotak saya mkn... Tapi semenjak dua menjak ni ubat ni keluar balik waktu saya buang air besar... Saya selalu mkn waktu mlm (10pm keatas) .. pagi tu nak buang air mesti keluar.. . Bukan sekali dua... Tapi saya cuba mkn awal sekarang... ( 8pm ke bawah) Sebab saya rasa Mungkin ubat ni tak kena dgn badan saya... Tapi hb naik... Semenjak buang air terkeluar ubat ni hb low balik... So saya rasa Mungkin tak sesuai tapi berkesan... Dan Mungkin perot saya lambat hadam... Tapi sebelum ni okey... Entalah... Saya pun tak faham... Sampaikan saya terpaksa beli mamariam utk cover badan saya daripada hb low... Tapi saya tetap mkn ubat ni jugak... Saya terpaksama beli dua ubat yg mahal utk naik kan hb saya sekarang... Hmmm ni saya nak cuba mkn minyak kelapa dara pulak... Biar hb naik lagi dan mudahkan proses bersalin... So 3 ubat mahal saya kena beli dan mkn.... Rasa tak lalu dah nak beli dgn mkn.... Tapi risau kat baby... ?

Ubat Tak Hadam...
6 Các câu trả lời

Sy pon mkn iberet ni tp dr buka buku smp skg 20week ,hb sy low ...hmmmm jambu batu,daging,bayam dll yg org sarankan tuk naikkan hb dh sy amik tp still low hb sy.sy dh try awal pg perut kosong pastu lps lepas 1@2jam bru makn dan malam pon try jg sblom tido tp keadaan sm tetap hb low....xtahu dh nk bt cmna..next week nk chekup mst kena bising gan nurse lg

4y trước

sy dh kena tukar ubt dr iberat ke maltofer sbb hb low sgt 9.1. sblom ni 10. dr buka buku smp skg low hb...skg dh 26week...

saya amik ubat die sebab Hb low, cara sya mkn selepas solat subuh sblm mkn time perut kosong so far ok tak kene cirit birit, minum sekali air sunquik dgn jambu batu alhamdulillah HB naik,dokter pakar ckp klo bole vit. tambah darah kene amik sblm mkn waktu pagi...semoga dipermudahkan urusannye

Sama kes ngan anak saudara saya..mkn pil tp keluar balik time membuang..dia hb low sbb pembawa thalasemia..so hb dia memang low sgt..last2 dia stop je mkn ubt tu..sbb hb x naik2 pun..mkn ubt ape pun hb x naik..maybe sbb penyakit thalasemia tu..kalau x de penyakit..x tau la

4y trước

Saya tak kata sis d atas tu ada sakit thalasemia..saya kata..kes dia agak serupa dr segi ubt yg dmkn keluar balik melalui najis tu..saya tahu..pembawa n pesakit thalamsemia tu lain..x sama..memang pembawa thalasemia kalau pregy akan hb low..tp x bermaksud zat besi low jgk...

Saye mula2 preggy consume iberet ni .. tapi tkthu pun pasal hb tu .. Cume terlalu cirit plus heartburn .. doc tuka 3serangkai .. lege rase tp skg 31w hb drop pulak tinggai 11.8 selalu maintain 12 ke atas .. risau jugak ni.

Saya dh mkn hmpir skotk cek zat besi tggi doktor sruh stop tpi hb ttp low..skrg mkn acid folic je wlaupun dh 5 bln..

Semoga dipermudahkan segala urusan sis