Risau, buntu, keliru

saya merancang (by pill), selalunya period lancar, tapi kalini dah due 2 hari dari date yang sepatutnya period. saya pregnant ke?nak test suami taknak beli test kit.

8 Các câu trả lời

huhuhuhu sy jawab ni benda betul ya. tade nya nak negative ke apa. disclaimer dulu takut kang ada org senta.. puan delay period ni salah satu tanda pregnant but boleh jadi juga puan tak pregnant sbg contoh kitaran kali ni lewat ke or masalah hormon. puan tak salah bertanya saya faham awk ni maybe tak tahu so takpe meh nak bagitahu pregnant or not nobody boleh bgtahu u dengan tepat kalau u g clinic pun doc yg nak sah kan u pregnant confirm2 1st thing urine test. elak kan la bertanya dekat org agak2 sy pregnant tak. awak sendiri pun tahu kan kami pun takleh nak jawab. kata kat encik suami berapa rm sangat la test kit tu. nak jimat beli kat shopee buat stock. sy jawab ni tade niat tunjuk pandai ke apa ya. mmg kalau awak tanya pakar pun mmg dia akan buat urine test. jadi marilah kita sama2 renungkan 😅😅😅

3mo trước

💯 bagi soalan macam ni kat doktor pun doktor akan hulur UPT je suruh test. paling tak, dia scan. dah tak nak test, tunggu je lah. tak ada guna berteka2. seeloknya kalau dah suspect pregnant, terus je ambil folic acid, tak perlu tunggu confirmation atau UPT +ve.

Kena check jugak sis. Suami tu kenapa 😂😂😂 n Kdg lambat period tak pregnant pn..lgi2 kalau baru kahwin mmg hormon terabur sikit. Sy pernah 9 hari tak dtg tp tak pregnant pn padhaal dr anak dara tiap bulan tak miss.

test UPT je boleh tahu sis pregnant atau tak. suami tu in denial ke? 😅 kata kat dia, kalau duk tunda pun tak jadi apa. kalau dah preggy tu preggy jugak. kalau tanak test takpe, nanti lama2 tau jugak preggy atau tak 😅

Hahahaa tanya kami pulak😂. Boleh rilex dulu. Baru dua hari. Suami saya pun biasa tknak beli pun kalau setakat lewat dua tiga hari. Kalau beli pun samar samar. Kalau seminggu lewat senang confirm terus double line hehe

beli jaa test kit kat shopee..brapa sen jee..beli byk2 terus

tulah tu. macam mana nak tahu pregnant ke tak 😅

kalau pregnant tak test pun tetap pregnant

Suami taknak beli, beli sendiri la sis