mengandung dan diabetis

saya mengandung 7 minggu dan saya makan ubat diabetis. adakah akan ada banyak risiko?

10 Các câu trả lời

jaga pemakanan... ubat diabetes b9leh makan 2 bijik maximum sahaja... saya doctor bg insulin .. now dah 32 minggu ... jangan isau insulin x sakit..

Suma kndungan masing2 ada risiko, sis mmg ad diabetes sblm mngandung ke. Just jga pemakanan, boleh refer doc tny ap perlu buat. InsyaAllah xda pape.

Pegi KK..buat buku..dktr akk start insulin utk awk..mngandung xsesuai dan makan ubat..sy masa 6w2d book buku pink..diorg dah start utk sy insulin.

jaga pemakanan je sis ... klau ikut semua arahan doktor mkn ubat2 yng diberi inshallah risiko tu akan berkurng ...

Ya risiko kalau skip makan ubat... Pemakanan kena jaga..

Refer klinik la puan. Mereka akan consult.

Just jaga pemakanan je

Jaga pemakanan sis

Doc suh amik ke?

Mkn peria