diabetic

Nk tnye scan 3.7kg risiko ke bersalin normal lg lak de diabetis sbb tkot kuar 4kg lebih.. Spe pnah de diabetic bby besar..

1 Trả lời

Scan ni operator based. Org lain scan, result akan lain. Ada je kes2 sy tgk kes scan 3.6kg cmtu, kluar2 4.2kg. So hujung2 kandungan baby sgt la cepat tmbah berat. Sbb tu ibu ada diabetis ni kena la sgt hati2 penjagaan makanan. Jgn sbb tkut nnt pantang lama, semua benda kena bedal sebelum bersalin. Baby hujung2 trimester boleh naik upto 500gram/week