Pregnant 32 minggu tapi susu badan belum keluar

Saya mengandung 32 minggu tapi masih tak ada tanda2 walaupun setitik susu badan keluar.minggu berapa baru ada susu badan atau lepas bersalin terus ada susu badan?macam mana nak tahu susu badan keluar?#seriusnanya #pleasehelp #firstmom #ingintahu #bantusharing

8 Các câu trả lời

normal ada mommy hamil susu badan sudah terhasil dan normal juga mommy yg hamil susu badan belom terhasil. depend pada hormon susu dlm badan mommy tu sendiri. tak perlu stress dan tak perlu risau. sejurus kelahiran bayi awak cepat2 susu kn bayi awak. check lekapan bayi awak. kalau tak pandai, minta nurse tengokkn semasa awak menyusu bayi awak. fahami konsep demand dan supply. please belajar ilmu penyusuan susu ibu. follow pakar lactation yg share ilmu percuma tentang breastfeeding.

saya pregnant 35 mnggu anak pertama.sebelum ni takda susu yg kluar dr nipple. semalam manual breast pump saya baru sampai.saya try & ada susu yg kluar😅.harapnya lpas baby lahir boleh terus df & susu makin bnyak

selepas bersalin bru susu akan keluar. dlm masa 4 ke 7 harii. kena bagi df baru ade ransangan utk susu keluar. xyah risau.

2y trước

Maaf sis nk tanya, maksudnya 4-7 hari baru susu keluar ke? Kalau sebelum tu, baby tk dpt susu mcm mana ya?

masa dlam wad ada kakak tu xkluar susu then nurse piat cmna ntah nk stimulate susu tapi dia kata sakit la juga

inshaallah ada tu puan , kalau boleh tu rajinkan2 kan mengurut dan tuam dengan air suam jangan picit2 yer ..

nanti susu akan kluar lpas bersalin sis jgn risau...cuma jgn picit breast nanti akan rangsang cntraction awal

slalu nye lps bersalin bru ada.. tp klu sis nak stimulate skg pn bley.. bley urut2 breast..

jgn suka picit2 boleh jadi contraction terlalu awal