Cara nak bagi susu badan banyak..

Ibu² ada tak lpas bersalin susu badan lmbt nak banyak..nk tnggu berapa hari ya nk ada bnyk susu badan..saya ada susu badan tapi tak banyak masih sikit..tak banyak.mcm mna nk bnyk kan susu badan ya..saya nak anak saya nyusu badan..dulu nak saya yng pertama gagal bgi susu badan.jadi anak saya yng no dua ni nak bgi susu badan plk..kenyang ke anak kalau susu badan sikit klur..nak tunggu berapa hari ya nak ada bnyk susu badan..saya sebelah kiri sikit, sebelah kanan bnyk sikit je.🙁

4 Các câu trả lời

kalau dlm pantang mmg kena kerap direct feed je..sis dah almost 40weeks kan? boleh dah urut2 breast tu,cuba2 marmet tgk keluar x kolostrum..sy buat ade keluar cecair..so nnt once dah bersalin,sy nk mntk tlg suami urut belikat smpi bawah ketiak then ke breast..nak trigger urat2 susu..nnt lepas bersalin ,terus mntk baby utk breastfeed..kena yakin susu ada..

susu sy tak keluar sampai hari ke3. hari 4 kluar sikit2. kawan sy suruh sy minum holicks. sempat minum 4hari. sy tak tahan bengkak susu. walaupun sy pam 2jam skali. anak girl. hisap tk banyak macam boy. lani anak nk masuk 2bulan. susu mmg akan leaking kalau lambat pam.

boleh minum air barli. mkn kurma cina, kurma, pucuk betik, pucuk bebuas. kalau ade jumpa durian boleh mkn seulas. boleh buat urutan. and kena rajin bgi bf, atau pump ke marmet ke. selalu susu bdn byk keluar kalau demand tinggi.

2y trước

hi, saya nak tanya.. makan durian seulas sehari ke?

rajin bf anak