Adakah Selsema Teruk Tanda Alahan Ibu Hamil?

Saya memang ada resdung tapi sejak dapat tahu pregnant makin menjadi² bersin sampai hidung luka dan kering walhal tak makan makanan yg menyebabkan gatal pon. Saya makan ubat tradisional resdung Ek Sines dan ubat alergik brand STADA atau Cetirizine. Adakah selamat? Dan adakah ibu yg alahan mengandungnya selsema? #ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby #pleasehelp

1 Trả lời

Sayaaa pun… Alahan saya selsema, alahan muntah tu kurang… Kalau kena aircond tulang kat tgh hidung tu pedih gila… Tersumbat hari2. Masuk 2nd trimester dah better sikit dah drpd 1st trimester…. Saya sarankan refer doc kat KK… Saya pun dorang refer pakar… Dapat lah ubat2 yg sesuai untuk pregnant women… 🥰 Tapi lambat nak tunggu pakar, terpaksa saya tahan je pakai minyak angin je… Tak berani nak makan ubat sebarangan… Kalau sis tak tahan better pi KK… Tanya doc sendiri, ubat tu bawa jumpa doc…