Mommies, nak tnya . normal ke ya lps bersalin lambat dtg period ? sbb anak nk msuk 4 bulan dah .

Saya makan pil perancang noriday.

11 Các câu trả lời

Normal je dear. I pernah tanya o& g sebab i alami benda sama masa bf anak2 i. Time tu i tak ambil apa2 perancang pun. O&g i cakap, Biasanya selagi you bf baby, selagi tu you takkan period sebab badan keluarkan susu. Time tu prolactin level tinggi. Bila prolactin level tinggi, hormone ni akan membantutkan hormone yang trigger telur untuk release dalam rahim. Bila telur tak release maka tak terjadilah period. Tapi kdg2 ada juga yang period semasa bf. Kalau awak risau, jumpa pakar o&g ya.

normal sis..tambah2 menyusukn baby. sy pun amik noriday. 6 bln xperiod. lepas baby dh 6 bln kne tukar pil. sy amik oralcon, mkn sebijik esok tu terus period..

normal... sy ank msuk 7bulan baru period... pastu ank 11bulan xdtg period dh ingatkan sbb menyusu xdtg bulan.... tiba2 g klinik cek ada baby lgi😄

Normal sis. Experience saya, 5 bulan lepas bersalin baru datang period. Darah nifas sebulan lebih juga. Sebab rahim takes time nak recover.

normal. boleh mcapai 15 bulan sehingga 18 bulan selepas bersalin. kalau mummy rasa ragu2, ref ke klinik/hosp.

kalau fully breastfeed, normal je tak period. ada orang fully bf, tak period sampai setahun +.

normal sy mkn noriday 7bulan xperiod lepas tukar ubat 21hari baru period turun

tak ambil perancang. full bf. 1st period masa anak 8bulan½

Normal sis, sy pun lps 6 bln br dtg period mkn noriday jgk

saya anak masuk 4 bulan baru period..