ADA TAK YG -VE TAPI MENGANDUNG

Saya lewat piriod 9 hari test -ve tanda2 spotting cokelate dgn darah merah jambu setitik dua then , harini cramp pinggang rasa mcm terseliuh gtuuu sakit Bedenyut amat sngt time malam cramp perut smpai pinggang breast tak sakit pulak 😅 ,,, ada yg alami tak? nak ke klinik kawasan sy PKPD tk bolh keluar ,,,, kut ada ibu2 penah alami nk jawap sbb piriod sy on time

ADA TAK YG -VE TAPI MENGANDUNG
3 Các câu trả lời

Hmm.. yg paling penting sekali.. awak period jenis on time? Pernah tak period lewat dtg sebelum ni? Kalau awak jenis yg on time period mmg jenis ikut jadual every month, saya suggest awak jmpa doktor sbb, awak kemungkinan pregnant tp upt tak dpt detect dia ada byk sebab, salah satu nya rahim jenis tebal.. haaa jd untuk kepastian try refer klinik puan.. tp pkpd kn?.. hmm..

3y trước

rahim tebal ni biasanya sebab preparation pregnancy atau nak period je puan ..takde sebab lain .. results upt memang takde kaitan dengan rahim tebal ya ..kalau negatif rahim tebal itu maksud nak period atau kehamilan masih baru sebab tu susah detect ..dan memang kalau awal darah je paling tepat ..buat beta hcg kalau nak comfirm pregnancy ..ini berdasarkan pengalaman saya la dalam bekerja selama 18tahun ni sebagai doc

tmpat saya pernah kena pkpd.. untuk apa2 urusan ke klinik dibenarkan. jgn risau. masa tmpat sy pkpd, yg jaga klinik doktor askar. doktor biasa pun ada juga. moga Allah mudahkan segala urusan.. 😊

gangguan hormon je kot