Adakah masih terlalu awal?

Saya last period 28 mei..pg td pergi jumpa dr..dr scan kata x nampak apa2 dlm rahim..check air kencing pun result kt klinik single line..dr decice negative..tp bila balik rumah sy test lg..dpt double line dan samar2 sgt..sy taknak juga berharap..dr kata kalau still x dtg period..seminggu sekali check upt..klu dekat 3 bln x dtg period..dtg semula klinik utk amik darah..sy masih belum pernah ada rezki zuriat..sudah 10 tahun berkahwin..doakan sy ya..

Adakah masih terlalu awal?
200 Các câu trả lời

Sy priod last 11/6.. priod sy 40-45hri.. Sy xthu sy pregnant smpaila xsedap bdn.. bdn angin..perut kembung.tiap hri sapu minyak pns siap berurut.. xde selera mkn.. kwn sy suggest beli upt.. oleh sebb 1st pregnant sy xpndai guna.mlm trus cek 2line sgt Trang.. tpi rmai ckp xvalid n mybe nk priod.jd sy repeat lg pgi.. pgi negatif.. jd sy tgu LG 2-3hri klau2 priod.. msih xda ape2 tanda nk period beli upt byk2 try mlm n siang 2line..pgi mmg negatif.. oleh sebb perlu Raya rumah suami yg jauh dsarawak. Suami ajk scan trus.. dn ya.. 2mgu lpas trus 2buln😅 Ni alhamdulillah dh msuk 10minggu.msih xbuat buku pink.sebb lpas scan esoknya flight.. Maybe sis cek smula nnti scan.. mungkin usg sis msa pgi jumpa doktr kurang dri waktu lain.. Sy doakn Ada REZEKI sis

Ada tu ...cma trlalu awal,sya pun mla² mcm tu dn sya check dlm msa 4h tu trg trus syukur sya pn terhru dh lma sngt sya tnggu 4thun, Msa hrijdi sya 8/11 ,sya tk ad hdiah ap² 10/12/19 tu sya dh 4m tk hd, sya bli upt di parmacy dan esk pgi awal sya bgun dan sya check positif sya pn tk tau nk ckp ap..aku snym dn ckp dlm hti syukur tuhan telah dengar doaku dn dia jdi kan hdiah hri jdi aku.sbb mk ayh di kmpung dn sya hrijdi sorg² ,husband pla p tgk angkle dia meninggal dunia msa tu tghri bru dia smpai rmh dn sya bgi upt dkt dia dia diam jk tpi mta dh mrh nk nngis hehehe

5y trước

Apa ptua sis??

macam saya mula2 kabur 2line. scan klinik (A) tak nampak kantong and baby lagi, angaran (Dr A) kata 6week. so repeat scan sebab sakit perut n memulas . tapi cirit birit sehari sekali je masuk toilet. pergi scan klinik (B) dr scan saja dah nampak kantong and baby. tapi dr kata size baby kecik sgt. kelip2 jantung da nampak. tapi tak kuat lagi masa dgr tu. saya rasa sis ada tu.. cuma masih awal lagi. baby baru nak lekat kat rahim. banyakkan rest ok. jangan angkat berat2. folic asid makan hari2. beli kat farmasi

So skrg nie puan punya tarikh period da lepas ke blom..ada 2 kemungkinan..biasa kalu scan xnampak mungkin terlalu baru lg..atau pom ectopic maksudnye diluar rahim sbb scan xnampak..kalu blom sampai tarikh period maksudnye kandungan puan terlalu awl lg..better puan berjaga2..elakkan stress keje berat buat seketika..tp scan tu doc scan dr atas atau dr bwh melalu vigina..kalu melalui bawah akan nampk wpun kecik if kandungan normal dlm rahim..tp kalu ectopic mmg xnampak..nati doc akan suruh repeat scan or amik darah..

5y trước

Baik sis..tq atas penjelasan..sy take note..💕

Me too last period on 28 May. Now 6 weeks pregnant. Mula2 bila Dr. check memang negative. After 1 week I check at home and it was positive. Sometimes it shows late. Lepas try 4 kali test kat rumah then only I went to see a doctor. Dr. buat scan dari bawah and only then boleh nampak. Pray that everything works out well and will keep you in my prayers too, sis. I'm 37 years old and this is my first pregnancy. Percaya pada tuhan and doa banyak2. Amin.

5y trước

Sy 38 prgnant dan thun dpn bersalin.. Pjlanan hidup setiap org berbeza.. Yg ptg kene bersyukur

Samalah kita 10 tahun tunggu.. alhamdullillah allah dah makbulkan.. sy last period 4jun.. awl² urine sy pn positif tapi low.. so doc ambil drah untuk chek horman mengandung.. kali pertama 400 blh lps 48 jam ambil dn result die berganda.. kpd 800 lbh.. doc maklum comfirm mengandung.. awl² pn masih x npak.. lps 2 minggu bru nampak kantung.. tp blm nmpk degupan jantung.. nk scan semula 8w.. sy doakan awak mcm sy juga.. insya allah

Masih awl maybe..sbb sy last period 8/11/18..tp 12/12/18mcm tu br try test upt sbb period lambat..tu pn line blurr2 je..test lg dalam 3-5 hari line makin terang..mcm sis last period 28/5..x sampai sebulan lg..in shaa Allah nnt line akn makin terang kalau dh rezeki..tp doc pesan,kalau ada amek pil kesuburan mmg akn ada double line kt upt..mcm sy,x amek apa2 ubt..so,mmg tggu lg bbrp hari lps 1st test tu..semoga murah rezeki sis dpt zuriat...aminnn

5y trước

InshaAllah..aamiin3 YRA..Tq awk..💕

Sy lst piyet 26mei..kite xjauh beza..sy scan mgu lpas da nmpk kntung tp bby xnmpk lg..heart beat dah ade tp slow lg..nsihat yg leh sy bagi sbg org yg dah lalui 4kali prtncy..1st gi bli upt brand clear blue digital..tu sgt accurate..2nd gi test darah utk tau hcg dlm drah..drah lg accurate dr urine..dlm hal ni bimbg klu kndungn luar rahim..sgt bhya klu pecah..kna ambik tindkan cpat ye..smoga ade rzki zuriat utk kamu amin..ya rabb

5y trước

Baik sy take note.. Tq..aamiin3..💕

Banyakkan bersabar,situasi anda sama dgn isteri sy,tapi kami 12thn mnggu kehadiran bby pertama,alhamdulillah berkat doa keluarga dan kesabaran serta usaha sy dan isteri 20/11/2019 isteri sy di sah kan hamil anak pertama... Isteri saya hamil setelah mengamalkan 2botol snowfitt...tapi itu semua asbab...semua dtg dr Allah swt...

5y trước

Semoga dipermudahkan bersalin puan...

sye dlu tkde priod 2 bln...sye last period bln 8..sye sngka bln 9 n bln 10 ada period rpenye tdk...lpas tu mak sye bli test upt n chek ,,naik double line...minggu sterusnya sye buat buku n mse tu dh 10w3d...dua hri lpas tu scan 10w5d mmg dh nmpk janin...smpai laa skrg alhamdulillah bby ok n sihat ..skrg dh 6bln lbih ...due 18.05.2020