Normal or not?

Saya kalau ikutkan sekarang 4weeks pregnant. normal ke pinggang sakit sakit mcm lenguh tu and perut macam cramp.

26 Các câu trả lời

Normal. Nanti bila dah selamat masuk minggu ke 5 & 6 akan banyak perubahan dari segi hormon. Hidung jadi sensitif, sakit kepala, mual-mual. Tapi semua itu adalah normal. Asalkan jaga pemakanan, masa rehat, cukup tidur. Jika ada bleeding segera berjumpa dengan doktor.

Sy pun camtu gak..skrg dh 6 weeks...kalau berjalan or berdiri lama confirm perut sakit, pinggang lenguh jer...takut jugak sebab sakit xlah sakit sangat..tapi sebelum ni sy pernah camtu tapi gugur time 9 weeks.

mcm sy dulu tak normal sbb spnjg prgnncy jd mcm sakit snggugut..sbb dh tak tahan skit sgt..gi jumpa pakar..pakar ckp takot ggur..so doktor bg mc 3 hari n ubat utk kuatkn rahim..

Saya rasa normal sis, saya pun macam tu awao pregnant. Rasa macam cramp nak period jer. Simptom simpton tu lebih kurang sis lah. Maybe sebab dia nak menempel dekat dinding rahim tu.

Pinggang sakit tu normal. Tapi kalau cramp perut sampai rasa teruk sangat tak boleh tahan, better pergi check sis. Mmg ada cramp tapi tak teruk pun.

Normal.. Sy pin mcm tu tnya doctor,doc pon ckp normal.. Rasa mcm nak period.. Pinggang sakit,ari2 bawah Perot sakit..kembong Perot.. Baring x selesa..

5y trước

Yesss sekarang saya tengah lalui... Saya kena jumpa doktor ke?? Pinggang lenguh sgt2... Bila lmbt makan pedih ulu hati bila dh msk makanan jdi kembong plk... Rasa x selesa... Mood 😣

Is the cramp it painful? And how long does the cramp takes place. Cramps are ok BUT without bleeding following it. Wish you all the best

5y trước

If so, no need to worry. Wish you all the best :)

Samalh ngn sya sis.. Skang ni 5w,sakit pinggang, sakit perut,mkn sikit..perut cm kembung, rasa nk muntah je..

5y trước

Minta maaf sis,sya da lupa.. skang ni tgh bpantang sbb xde rezeki, sya keguguran 8w.

Sy dulu awal2 pregnant pun rasa mcm awak. Dah masuk week 6 mcm tu dah xrasa dah. Mungkin normal kot awal2 mcm tu

Normal.. Masa2 ni ibu kna byk brehat, jgn buat kerja2 berat... & yg pling paling penting elak kn stress..🤗