Ingin Tahu

Saya ingin btanya tapi ini agak peribadi ckit... Mmm..... Kalau kita masih dlm pantang(gugur n kena bpantang sebln), dan suami kita membawa kita bersama.. Dpt kh? Walaupun blm habis pantang?

17 Các câu trả lời

Erm.. Bagi sia la kan sis.. Better janganla dlu bsama. Lagipun kan sis baru sedja keguguran.. Lepas tu pantang pun blm habis lagi.. Takut kalau bahasa kami "novingkat". Pantang sama juga dgn yg baru bersalin. Mengikut yang mamy sia bagitau la.. benda macam ni mesti ambil serius. # kalau sis orang sabah opkos paham#

saya pon pernah gugur ... n sy pantang mcm org bersalin ... alhamdulillah 3 bulan lpas tu lekat balik... tanpa mkn ape2 jus ke ape .. nenek sy jaga sy mcm org lpas bslin .. berurut n mandi herba bagi segar

kalau blh elakkan dulu sis... biar hbs berpantang dulu.. sbb dalaman kta xsma dgn luaran... blakang hari sis yg akan kna efeknya...

Lebaik jgan la dulu pulih kn dahulu dlam kita..nnti sakit buknnya laki kita yg merasa sakit kita sendiri yg rasa...

saya pun sependpt dgn sis...rehatkn dlu rahim kita.....sbp keadann tu mcm lps bersalin juga tu.....terima kasih...

Better pantg dlu.. please take care of ur body and health. Believe me. Been there, done that. :)

Maksud sis Dpt kh? sis bertanya bolehkah bersama suami semasa masih dlm pantang kan?

Pantang btl2 dlu , jgn nanti nyesal akan datang. Depa x pa,kita teruk

pantang dulu sis... jaga btl2 dlu badn nak pkai lama sis.. 😀

Xyah la sis. Nanti dulu. Nnt yg sakit sis sorg yg tanggung.