Baby meragam setiap ptg

Saya ibu bkerja. Ank2 sy hntr dan ambil dr rumah bbysitter. Time pg sy hntr bby tdo je. Bila tiba ptg bby dh start meragam xnk dduk dlm crseat & mngis mcm kna dera. Mngis kuat sgt. Sy bg ssu dy xnk. Last2 sy tpksa dkung dy smbil drive & hmpir excident sbb xdpt fokus drive sbb ank mngs. Ptg3 mmg sy hdap jem nk dkt sejam stiap hri. Kdg2 bg ssu smbil drive. Sy xthu knp bby sy suka meragam dan mngis stiap ptg. Ada x tips dri ibu2 supaya ank bhave ? #bantusharing #ingintahu #baby

4 Các câu trả lời

takut baby tak cukup susu atau tak cukup tidur masa dengan bs. baby overtired akan meragam dan susah nak comfort balik. setiap baby tak sama kan, maybe pengasuh pun malas nak layan kalau baby susah nak tidur or lambat kenyang. eloknya awak gi la cek jugak mcm mne pengasuh jaga baby awak yg second ni.

cuba buat spotcheck..awak dtg mengejut lepas lunch ambik anak..kadang² baby bg sign dengan cara menangis sbb hanya itu yg dia boleh bgtau..pandai² laa tipu² sikit napa xinform nak dtg..maaf sbb saya mmg xpercaya 100% pengasuh ni sbb dah pernah ada exp.

2y trước

Pengasuh sy ni mmg pngsuh dr ank sy yg 1st. Skrg bby 2nd saya hntr kt dy jga. Cma plik bby asyk mragam bila ptg. Bdn ank sy xde ppe yg mncurigakn. Nmpk smua ok jee

nak tanya, hari2 ke menangis? sejak bila hantar anak tu?

2y trước

try buat spotcheck mengejut.

Mungkin baby colic, cuba google