Sekadar luahan

Saya hanye meluah sebab takde tempat meluah, mungkin saye membuka aib, tapi saye terpakse lepaskan untuk pastikan kewarasab saye terjamin. Saye firstmom. Dari awal perkahwinan saye tinggal di ruma mertua. Arwah mak mertua pade awal perkahwinan agak tidak sihat. Jadinye saye beralah untuk tinggal disini memandangkan yang lain tidak available untuk jage dirumah. Ditakdirkan saye diberikan rezeki anak sebaik je kawen. Sudahlah dengan alahan, keadaan sekeliling pulak buat saye stress sepanjang mengandung. Dipendekkan cerite, lepas je bersalin, mak mertua sakit tenat. Saye tetap berpantang di ruma mertua, kononnye biar laa suami ade mase untuk mak die disaat2 akhir. Tapi keptusan yang saye buat makan diri saye sendiri, saye jadi cemburu sebab mase saye berpantang. Mak mertua banyak amek perhatian suami berbanding saye, dan suami pun banyak meluangkan waktu die untuk mak die. Saye tau itu je mase yang die ade dengan mak die. Tapi mommies2 faham laa kan time tengah berpantang emosi macamane. Saye jadi trauma nak mengandung sebab berpantang. Dan membuatkan saye sedih, sepanjang bersalin, suami tak bagi kerjasama dalam menguruskan anak. Saye jadi emosi, penat sangat. Btw sekarang saye tinggal dengan abah mertua dan abg ipar. Saye laa yang menguruskan anak, saye laa yang memasak, saye laa mengemas ruma, saye laa membasuh, melipat, menjemur baju semue orang kecuali abg ipar. Kadang2 saye rase saye ni macam orang gaji. Kadang2 berlonggok pinggan mangkuk dekat sinki. Saye penat sangat. Dengan risau anak susah berak, batuk tak baik2. Ape ape keputusan untuk anak semue saye yang kene fikir. Saye rase saye keseorangan. Kadang2 rase macam nak terbuat bende yang tak waras. Btw anak saye da hampir 3 bulan. Mommies semue doakan saye terus kuat ye ❤️ doakan anak saye jugak membesar dengan sihat 🤲🏼

12 Các câu trả lời

jgn asbab anak awk tekanan. sayangi diri .. Lau tekanan pindah je.. xde org nk rawat emosi seorang wanita terluka

ajak la suami pindah mnyewa kt luar..