Posisi tidur

Saya hamil 29 minggu.Sejak kebelakangan ini, saya mengalami sakit di bahagian punggung dan belakang sebaik bangun dari tidur. Posisi tidur saya adalah mengiring ke kanan dan ke kiri. Bolehkah saya mohon cadangan daripada ibu ibu semua posisi tidur yang sesuai dgn usia kandungan saya itu..

1 Trả lời

Sakit bahagian ari2 ke bawah itu normal sis 🙂 masa first pregnant Alhamdulillah saya tak rasa semua tu. Tapi second pregnant ni (sekarang 25 minggu) Ya Rabbi, bayangkan dari start saya tau saya pregnant setiap malam tak boleh tidur dengan tenang, sampaikan ada masa saya tidur duduk 😂 posisi tidur saya sesuai menelentang, tapi saya refer doc tak bagus untuk tumbesaran baby dalam perut. Terpaksa saya pusing ke kiri atau kekanan walaupun rasa senak dan tak selesa.